MEVZUAT

Ana Sayfa   /   Mevzuat   /   LPG PİYASASI LİSANS

LPG TÜPÜ İMALATI LİSANSI BAŞVURUSU

(1) LPG tüpü imalatı lisansı başvurularında aşağıdaki bilgi ve belgeler sunulur.

a) Tesis adı, yeri ve toplam kapasitesinin, kapasite raporunun, Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yayımlanan Taşınabilir Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliğine göre uygunluk değerlendirme kuruluşlarınca verilmiş sertifikanın yer aldığı Tesis Bilgi Dosyası,

b) İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı,

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğe göre durumuna uygun olarak alınan ruhsattır.

b) Oda Sicil Kaydı,

Bağlı olunan Sanayi ve/veya Ticaret Odası veya ilgili diğer odalardan kişinin ticari merkezi hakkında alınan oda sicil kayıt belgesi veya Ticaret Sicil Tasdiknamesidir.

c) Vergi Kimlik Belgesi,

Bağlı olunan vergi dairesi ve vergi kimlik numarası bilgilerinin yer aldığı vergi kimlik belgesi sureti veya vergi levhası veya bu bilgilerin verildiği resmi yazıdır.

ç) Yetki Belgesi,

Tüzel kişilerde temsil ve ilzama yetkili kılınanların adı, soyadı ve unvanının, tatbik imzasının, yetkinin sınırlarının yer aldığı imza sirkülerini ve gerçek kişilerde, kişinin adı ve soyadının, kimlik bilgilerinin, ikametgâh adresinin, tatbik imzasının yer aldığı imza beyannamesidir.

e) Sigorta Poliçesi,

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Lisans Yönetmeliği uyarınca piyasa faaliyetinde bulunacaklar tarafından yaptırılması zorunlu olan Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atıklar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası poliçesidir.

f) Ana Sözleşme,

Tüzel kişilik ana sözleşmesinin tüm tadiller işlenmiş son hali veya buna ilişkin Ticaret Sicil Gazetesi nüshalarıdır.