MEVZUAT

Ana Sayfa   /   Mevzuat   /   LPG PİYASASI LİSANS

LİSANS ADRES TADİLLERİNDE İSTENİLEN BELGELER

 

(Aksi belirtilmeyen hallerde, gerekli belgelerin aslı veya son altı ay içerisinde noter tarafından tasdikli sureti aşağıdaki sıraya uygun olarak sunulacaktır.)

 

a) Lisans Tadili Başvuru Formu

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında Lisans Tadili ve Süre Uzatımı Başvurularında Aranacak Bilgi ve Belgelere İlişkin Kurul Kararı΄nın Ek-1 sayılı ekinde yer alan "Lisans Tadili Başvuru Formu" örneği kullanılır.

 

b) LPG Otogaz Bayilik Lisansı Tadil Talebi Formu

LPG Otogaz Bayilik Lisansına ilişkin unvan tadillerinde, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında Lisans Tadili ve Süre Uzatımı Başvurularında Aranacak Bilgi ve Belgelere İlişkin Kurul Kararı΄nın Ek-2 sayılı ekinde yer alan " Lpg Otogaz Bayilik Lisansı Tadil Talebi Formu" örneği kullanılır.

 

c) Adres değişikliğini gösteren yetkili idare yazısı

Mahalle, cadde, sokak ve benzeri yer isminde değişiklik yapıldığının tesisin İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı΄nda belirtilmesi halinde, adres değişikliğini gösteren yetkili idare yazısı aranmaz.

 

d) Yeni adrese göre düzenlenmiş LPG Otogaz Bayilik Sözleşmesi

LPG Otogaz Bayilik Lisansına ilişkin unvan tadillerinde, yeni adrese göre düzenlenmiş bayi ile dağıtıcı lisansı sahibi arasında akdedilen tek elden satış sözleşmesi de ibraz edilir.. Dağıtım şirketlerinin kendi işlettiği LPG otogaz istasyonları için yapılan LPG otogaz bayilik lisansı başvurularında LPG Otogaz Bayilik Sözleşmesi aranmaz. Bayilik sözleşmesinin dağıtım şirketinin yetkilisi tarafından her sayfası ıslak imzayla onaylanmış sureti de kabul edilmektedir.

 

e) Yetki Belgesi

Tüzel kişilerde temsil ve ilzama yetkili kılınanların adı, soyadı ve unvanının, tatbik imzasının, yetkinin sınırlarının yer aldığı imza sirküleri ve gerçek kişilerde, kişinin adı ve soyadının, kimlik bilgilerinin, ikametgâh adresinin, tatbik imzasının yer aldığı imza beyannamesidir.

 

f) Lisans Tadil Bedeli Dekontu

Lisans tadil bedelinin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu΄nun Vakıflar Bankası Bahçelievler/Ankara Şubesi΄ndeki (Şube Kodu: 014) TR10 0001 5001 5800 7292 2299 69 IBAN numaralı LPG Lisans Alma-Tadil-Suret Bedeli hesabına yatırıldığını gösteren banka dekontu aslıdır. Lisans başvurusu yapan gerçek / tüzel kişinin adı dekontta yer almalıdır