MEVZUAT

Ana Sayfa   /   Mevzuat   /   LPG PİYASASI LİSANS

LPG LİSANS BAŞVURU PROSEDÜRÜ

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) piyasasında faaliyet de bulunmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin, öncelikle Başvuru DilekçesiFormu (EK-1) ile Taahhütname(EK-2)΄ yi ekteki örneğe uygun olarak hazırlamaları gerekmektedir. Dilekçe eklerinin ise, başvuruda bulunulacak lisans türünde işaretlenmiş bilgi, belge ve açıklamaların dikkate alınarak hazırlanması gerekmektedir.

Lisans alma bedellerinin, VAKIFLAR BANKASI BAHÇELİEVLER ŞUBESİ (Şube Kodu: 014) nezdindeki, 00158007292229969Numaralı EPDK Hesabına yatırılması gerekmektedir. Teslimatlar aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda olup, havale ücreti alınmayacaktır.

Lisans Bedelleri;

a) LPG Dağıtıcı, LPG Depolama ve LPG Tüpü İmalatı Lisansı Başvuruları için Bedelin %1΄i Kurumca yapılacak bildirim tarihinden itibaren 15 iş günü içerisinde, geri kalan kısmı ise inceleme ve değerlendirme sonucunda Lisans alması Kurulca uygun bulunan başvuru sahiplerine kararın bildirilmesini izleyen üç ay içerisinde,

b) LPG Taşıma ve LPG Tüpü Muayenesi, Tamiri, Bakımı Lisansı Başvurularının Kuruma eksiksiz yapıldığının tespiti ve Kurumca başvuru sahibine başvurunun inceleme ve değerlendirmeye alındığının bildirilmesini müteakip tamamı,

c) LPG Otogaz Bayilik Lisansı Başvurularında Lisans Bedeli Başvuru esnasında tamamı,

yukarıda belirtilen banka hesabına yatırılacaktır. Dekontu EPDK΄ya ibraz edilecektir.

LİSANS BAŞVRULARINA İLİŞKİN ORTAK HÜKÜMLER:

(1) Lisans başvurusu; başvuru dilekçesi, taahhütname ve gerekli diğer bilgi ve belgelerden oluşan lisans başvuru dosyasının Kuruma sunulması suretiyle yapılır.

(2) Her bir lisans başvurusu için bu Karar’ın ilgili maddesinde gösterilen bilgi ve belgeler aranır.

(3) Talep edilen lisans kapsamında birden çok faaliyet yapılmak istenmesi halinde, başvuru dosyasında ilgili faaliyet için sunulması gereken farklı belgelere yer verilir.

(4) Bu kararda aksi belirtilmedikçe, gerekli belgelerin aslının veya son altı ay içerisinde noter tarafından tasdikli suretinin başvuru dilekçesi ekinde sunulması gerekir.

(5) Ana Sözleşmenin ilgili ticaret sicil memurluğu tarafından, Bayilik Sözleşmesinin dağıtıcı yetkilisi tarafından, Oda Sicil Kaydının ilgili oda tarafından ve Vergi Kimlik ile Belgesi ile bilançonun serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir, yeminli mali müşavir veya vergi dairesi tarafından onaylı suretleri de kabul edilir.

(6) Ortaklar ve Hisse Dağılım Beyanı gerçek kişiler, dernekler ve vakıflar tarafından yapılan lisans başvurularında aranmaz.

(7) Oda Sicil Kaydı, kamu ve belediye iktisadi teşebbüsleri haricindeki kamu tüzel kişilerinin yapacakları başvurularda aranmaz.

(8) Lisans alma bedelinin yatırıldığına ilişkin banka dekontu, ilgili mevzuatta belirtildiği şekilde sunulur.