MEVZUAT

Ana Sayfa   /   Mevzuat   /   LPG PİYASASI LİSANS

LPG DAĞITICI LİSANSI BAŞVURUSU

 (1) LPG Dağıtıcı lisansı başvurularında aşağıdaki bilgi ve belgeler sunulur.

a) Tesisin yeri, tesislerde kullanılan standartlar ile Şirketin yurtiçi ve yurtdışı piyasa deneyimine ilişkin beyanının, toplam kapasite ile ünitelerin sayı ve kapasitelerine ilişkin kapasite raporunun ve sahip olunan LPG tüplerine ait bilgi ve faturaların yer aldığı Tesis Bilgi Dosyası,

b) Pazarlama Projeksiyonu Önerisi,

LPG’nin otogaz, tüplü ve dökme olarak üçer aylık dönemler itibarıyla yıllık esasıyla; dönem başı stok miktarının, temin projeksiyonunun, satış ve ihraç projeksiyonunun, dönem sonu stok projeksiyonunun, ithalat veya ihracat miktarları ile menşe ülkelere göre dağılımının, bayi ve mülkiyetindeki veya işlettiği LPG otogaz istasyonu sayısının, kendi mülkiyetlerindeki veya sözleşmelerle oluşturacakları LPG otogaz istasyonu bilgilerinin yer aldığı dosyadır.

c) Ortaklar ve Hisse Dağılımı Beyanı,

Tüzel kişiye doğrudan ortak olan gerçek kişilerin adı ve soyadı, T.C. uyruklular için kimlik numarası, diğerleri için varsa eşdeğer numara, hisse oranı ve sermaye tutarı bilgileri ile tüzel kişiye doğrudan ortak olan tüzel kişilerin unvanı, bağlı oldukları oda, oda sicil numarası, hisse oranı ve sermaye tutarı bilgilerinin beyan edildiği veya bağlı olunan oda tarafından bildirildiği metindir.

ç) İşyeri ve Açma Çalışma Ruhsatı,

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğe göre duruma uygun olarak alınan ruhsattır.

d) Oda Sicil Kaydı,

Bağlı olunan Sanayi ve/veya Ticaret Odası veya ilgili diğer odalardan kişinin ticari merkezi hakkında alınan oda sicil kayıt belgesi veya Ticaret Sicil Tasdiknamesidir.

e) Vergi Kimlik Belgesi,

Bağlı olunan vergi dairesi ve vergi kimlik numarası bilgilerinin yer aldığı vergi kimlik belgesi sureti veya vergi levhası veya bu bilgilerin verildiği resmi yazıdır.

f) Yetki Belgesi,

Tüzel kişilerde temsil ve ilzama yetkili kılınanların adı, soyadı ve unvanının, tatbik imzasının, yetkinin sınırlarının yer aldığı imza sirküleridir.

g) Ana Sözleşme,

Tüzel kişilik ana sözleşmesinin tüm tadiller işlenmiş son hali veya buna ilişkin Ticaret Sicil Gazetesi nüshalarıdır.

ğ) Sigorta Poliçesi,

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Lisans Yönetmeliği uyarınca piyasa faaliyetinde bulunacaklar tarafından yaptırılması zorunlu olan Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atıklar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası poliçesi ile tüpgaz sorumluluk ve Tesisler ve Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Tüm Risk Sigortası poliçesi veya başka bir ad altında olsa da tesis ve LPG’ye ilişkin tüm riskleri kapsayan ve ilgili mevzuata uygun olarak düzenlenen eşdeğer bir sigorta poliçesidir.

h) Sorumlu Müdür Sözleşmesi,

Kanuna göre faaliyette bulunanların dolum tesislerinde bulundurmakla zorunlu oldukları sorumlu müdür ile yapmış oldukları sözleşmedir.

ı) LPG Dolum Tesisleri ve Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür Belgesi,

LPG dolum tesisleri ve otogaz istasyonlarında sorumlu müdür olarak görev yapacak sorumlu müdürler için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından düzenlenen belgedir.

i) Taşıma Belgesi,

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından karayolu taşımacılık faaliyetlerini yürütmek isteyen kişilere durumlarına uygun olarak verilen yetki belgesi ve ekleridir.

j) Marka Tescil Belgesi,

556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’ye göre Türk Patent Enstitüsü tarafından düzenlenen marka tescil belgesidir.

 

 (2) Taşıma belgesi, karayolu ile dökme LPG ve otogaz LPG faaliyetlerinde bulunulacak olması halinde zorunludur.

(3) Dağıtıcı alt başlığı olarak talep edilen her bir depolama tesisi için; Antrepo kapsamında olan depolar için Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca düzenlenmiş “ Antrepo Açma ve İşletme İzin Belgesi ” alınması zorunludur.

(4) Tasarrufları altındaki depoların stok tutma yükümlülüklerini karşılamaması halinde, stok tutma yükümlülüklerini karşılayacak şekilde, LPG depolama lisansı sahipleri ile yapılan depolama sözleşmesinin ibrazı zorunludur.

(5) Şirkete ait en son bilançonun ibrazı zorunludur.

(6) Marka Tescil Belgesinin ibraz edilememesi halinde, 556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’ye uygun olarak Türk Patent Enstitüsü’ne marka tescil başvurusunun yapıldığına ilişkin Türk Patent Enstitüsü tarafından düzenlenmiş yazı ibraz edilir. Bu durumda, Marka Tescil Belgesinin ibrazı için uygun süreyi vermeye Kurul yetkilidir.