MEVZUAT

Ana Sayfa   /   Mevzuat   /   LPG PİYASASI LİSANS

LPG OTOGAZ BAYİLİK LİSANSI BAŞVURUSU

 (1) LPG otogaz bayilik lisansı başvurularında aşağıdaki bilgi ve belgeler sunulur.

a) İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı,

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğe göre durumuna uygun olarak alınan ruhsattır.

b) Oda Sicil Kaydı,

Bağlı olunan Sanayi ve/veya Ticaret Odası veya ilgili diğer odalardan kişinin ticari merkezi hakkında alınan oda sicil kayıt belgesi veya Ticaret Sicil Tasdiknamesidir.

c) Vergi Kimlik Belgesi,

Bağlı olunan vergi dairesi ve vergi kimlik numarası bilgilerinin yer aldığı vergi kimlik belgesi sureti veya vergi levhası veya bu bilgilerin verildiği resmi yazıdır.

ç) Yetki Belgesi,

Tüzel kişilerde temsil ve ilzama yetkili kılınanların adı, soyadı ve unvanının, tatbik imzasının, yetkinin sınırlarının yer aldığı imza sirkülerini ve gerçek kişilerde, kişinin adı ve soyadının, kimlik bilgilerinin, ikametgâh adresinin, tatbik imzasının yer aldığı imza beyannamesidir.

d) LPG Otogaz Bayilik Sözleşmesi,

Bayi ile LPG dağıtıcı lisansı sahibi arasında akdedilen tek elden satış sözleşmesidir.

e) Asgari Mesafe Tespit Tutanağı,

Büyükşehir belediyesi sınırları ve mücavir alanları içinde Büyükşehir Belediye Başkanlıklarınca, belediye sınırları ve mücavir alanları içinde Belediye Başkanlıklarınca, belediye sınırları ve mücavir alanları dışında İl Özel İdarelerince, organize sanayi bölgesi sınırları içinde Organize Sanayi Bölgesi tüzel kişiliğince, yolun aynı yönü üzerinde önceki ve sonraki en yakın LPG otogaz istasyonları arasındaki mesafenin metre cinsinden tespitinin yapıldığı resmi belgedir.

f) Sigorta Poliçesi,

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Lisans Yönetmeliği uyarınca piyasa faaliyetinde bulunacaklar tarafından yaptırılması zorunlu olan Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atıklar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası poliçesidir

g) Sorumlu Müdür Sözleşmesi,

Kanuna göre faaliyette bulunanların otogaz istasyonlarında bulundurmakla zorunlu oldukları sorumlu müdür ile yapmış oldukları sözleşmedir.

h) LPG Dolum Tesisleri ve Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür Belgesi,

LPG dolum tesisleri ve otogaz istasyonlarında sorumlu müdür olarak görev yapacak sorumlu müdürler için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından düzenlenen belgedir.

 (2) LPG otogaz istasyonu faaliyete yeni başlayacak ve daha önce lisanslandırılmamış ise bu duruma ilişkin beyan dilekçesi başvuruya eklenir.

 (3) Tesisin el değiştirme nedeniyle yeniden lisanslamaya konu olması halinde, tesis adresinde farklılık olduğu durumlarda Adres Teyit Yazısı talep edilir.

(4) Dağıtım şirketlerinin kendi işlettiği LPG otogaz istasyonları için yapılan LPG otogaz bayilik lisansı başvurularında LPG otogaz bayilik sözleşmesi aranmaz.

(5) Önceden LPG otogaz bayilik lisansı verilmiş LPG otogaz istasyonları için yapılacak lisans başvurularında, daha önce ilgili mevzuata aykırı olarak lisans başvurusu yaptığı anlaşılarak lisansı sona erdirilen yerler hariç, Asgari Mesafe Tespit Tutanağı aranmaz.