HABERLER
  • Brent petrolün varil fiyatı 90,38 dolar
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
  • Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak΄ta başlıyor...
  • ABD΄de petrol üretimi rekor kırdı
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,74 dolar
  • Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
  • Libya petrolü Sudan iç savaşını körüklüyor mu?
  • Brent petrolün varil fiyatı 87,28 dolar
  • Rusya Petrol Üretimini Düşürecek
  • Brent petrolde Paskalya tatili nedeniyle işlemlere ara verildi
  • Türkiye’nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı
EPDK CEZA YAĞDIRDI

EPDK CEZA YAĞDIRDI

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt, madeni yağ ve otogaz bayilerine ceza yağdırdı. İncelemelerin ardından 26 firmaya toplam 4 milyon 200 bin 194 TL’lik ceza kesen EPDK, 19 firmanın da savunmasını istedi.

EPDK’nın cezalar ve şirketlerden savunma istemleriyle ilgili ilanları 22 Şubat tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre EPDK toplam 26 firmaya 4 milyon 200 bin 194 TL’lik idari para cezası kesti. EPDK, ayrıca 19 firmadan da yazılı savunma yapmalarını istedi. İşte EPDK’nın ceza kararları: 

1.      Kırıkkale’de bir firmaya işleme lisansı olmaksızın biodizel üretimi faaliyetinde bulunmak 600 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Kuruldan bayilik lisansı alan ancak daha sonra lisansı iptal edilen bir bayiye, yeterli seviyede ulusal marker içermeyen ve teknik düzenlemelere uygun olmayan akaryakıt ikmali gerçekleştirdiği için 120 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

2.      Afyonkarahisar’da bir bayiye ait tank veya pompa ile söz konusu şirkete ait akaryakıtı taşıyan bir tankerde marker seviyesinin geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı olması sebebiyle bayiye 360 bin TL, dağıtıcısı haricinde başka bir firmanın bayisinden akaryakıt ikmal ettiği gerekçesiyle de 120 bin TL olmak üzere toplamda 480 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

3.      Afyonkarahisar’da bir diğer bayiye dağıtıcısı haricinde başka bir bayiden akaryakıt ikmali yaptığı gerekçesiyle 120 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

4.      Kahramanmaraş’ta bir otogaz bayisine istasyon dahilinde tüm dolup aparatı bulundurduğu gerekçesiyle 280 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

5.      Konya’da bir bayiye ulusal marker seviyesi geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi, ayrıca yeniden satış amaçlı satış gerçekleştirmesi nedeniyle 190 bin 400 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

6.      İstasyonsuz bir bayiye ait akaryakıt tankerinde tağşişe yarayan ürün bulundurması sebebiyle bayinin yazılı savunması istendi. Bir diğer istasyonsuz bayinin, istasyonsuz bayilik lisansı olmasına rağmen benzin türleri ile motorin, kırsal motorin ve otobiodizel satışı yapamayacağı halde motorin satışına devam ettiği gerekçesiyle yazılı savunması istendi. Bir bayinin, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığı gerekçesiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verildi.

7.      Bayilik lisansı bir kişinin yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığı ve akaryakıt istasyonunda bulunan yeraltı akaryakıt depolama tankını vaziyet planında bulunmamasına karşın piyasa faaliyetine konu ettiği gerekçesiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verildi.

8.      Kastamonu’da bir bayinin, marker seviyesi geçersiz ve teknik düzenlemede yer alan özelliklere aykırı akaryakıt ikmal ettiği gerekçesiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verildi.

9.      Bir bayiye, başka bir bayiye akaryakıt ikmal ettiğinden dolayı 50 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Bir bayiye, başka bir bayiye akaryakıt ikmal etmek suretiyle yeniden satış amaçlı akaryakıt satışı yapması sebebiyle 120 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

10.  Bir bayiye dağıtıcısı haricinde başka bir bayiden akaryakıt ikmal ettiği gerekçesiyle 120 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

11.  Bir bayiye, başka bir bayiye akaryakıt ikmali yaptığı gerekçesiyle 50 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

12.  Kastamonu’da bir bayinin, marker seviyesi geçersiz ve teknik düzenlemede yer alan özelliklere aykırı akaryakıt ikmal ettiği gerekçesiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verildi.

13.  Kastamonu’da bir diğer bayinin vaziyet planına kayıtlı olmayan akaryakıt tankını piyasa faaliyetine konu ettiği anlaşıldığından yazılı savunmasının alınmasına karar verildi.

14.  İzmir’de bir madeni yağ firmasının, mevcut madeni yağ lisansı ile yalnızca madeni yağın üretimi veya ithalatı ile uğraşması gerekirken, madeni yağ üretimi için ithal ettiği veya Tüpraş’tan satın aldığı baz yağlarını bazı bayilerle ve kişilerle işbirliği içerisinde doğrudan piyasada kullanıcıların yakıt depolarında tüketilmek üzere satışa konu ettiği veya konu edilmesini sağladığı için yazılı savunmasının alınmasına karar verildi.

15.  Ankara’da bir istasyonda gizli yer altı tankı ve düzeneği bulundurduğu gerekçesiyle 11 bin 446 TL, gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmalinde bulunduğu gerekçesiyle ise 137 bin 356 TL olmak üzere toplamda 148 bin 802 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

16.   Düzce’de bir bayiye, lisanslı tesisini Kurul izni olmaksızın başka bir kişiye kullandırttığı gerekçesiyle 50 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Ankara’da bir bayiye, bir başka bayiye yeniden satış amaçlı akaryakıt ikmalinde bulunduğu gerekçesiyle 50 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

17.  Bir bayiye, 1 Ocak 2008 tarihinden sonra motorin ve benzin satışı gerçekleştirdiği ve istenen yazılı savunmasını Kurum’a ulaştırmadığından dolayı 50 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

18.  Ankara’da bir bayiye, başka bir bayiye yeniden satış amaçlı akaryakıt ikmal ettiği ve konuya ilişkin istenen yazılı savunmasını Kurum’a ulaştırmadığı gerekçesiyle 50 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

19.  Bir bayiye, istasyonunda akaryakıta hile amaçlı karıştırılabilecek ürünler bulundurduğu gerekçesiyle 120 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

20.  Ankara’da bir bayiye, istasyonunda satışa sunduğu madeni yağı araçların deposuna akaryakıt olarak ikmal ettiği gerekçesiyle 50 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

21.  Bir bayiye, lisanslı tesisini Kurul’un izni olmaksızın başka bir firmaya kullandırttığı gerekçesiyle 50 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Ankara’da bir bayiye, lisanssız otogaz bayilik faaliyeti gösterdiği gerekçesiyle 219 bin 600 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

22.  Bir şirketin, dağıtıcı lisansı bulunmamasına rağmen 2006 yılı içerisinde iki bayiye yüksek tutarlarda akaryakıt satışı gerçekleştirdiği ve savunma istem yazısının tebliğ edilmiş olmasına rağmen şirketin savunmasının Kurum’a bildirilmediğinden dolayı şirkete 600 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

23.  Bir bayiye, başka bir bayiye yeniden satış amaçlı akaryakıt ikmali yaptığı gerekçesiyle 50 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Ankara’da bir akaryakıt istasyonu sahası içerisinde bulunan gizli yeraltı tankına boşaltım yapan tankerden ve söz konusu gizli yeraltı tankından alınan kırsal motorin numunelerine ilişkin TÜBİTAK MAM tarafından düzenlenen analiz raporları ve denetim sırasında belirlenen diğer bilgi ve belgeler ile tespit edildiği üzere bayinin yazılı savunmasının alınmasına karar verildi.

24.  Ankara’da bir bayinin, başka bir bayiye akaryakıt ikmali gerçekleştirdiği sebebiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verildi. 

25.  Balıkesir’de bir bayiden alınan motorin numunelerinin TÜBİTAK’ta yapılan analizi sonucunda yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermediği ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı olduğu sebebiyle bayinin yazılı savunmasının alınmasına karar verildi.

26.  Bir doğal gaz dağıtım firmasından “İç Tesisat ve Servis Hatları Sertifikası” sahibi olan bir şirketin, vizesiz olarak iç tesisat projesini dağıtım şirketine onaylattığı, sözleşme kapsamındaki yükümlülüklerini sigortalattığı ve bununla ilgili belgeleri dağıtım şirketine teslim etme yükümlülüğünü yerine getirmeden bir kooperatifte iç tesisat yaptığı sebebiyle ihtarda bulunulmasına karar verildi.

27.  Kişiden, soruşturmaya konu hususta bundan böyle mevzuata uygun davranması, ayrıca doğal gaz piyasası mevzuatını oluşturan Kanun, Yönetmelik, Tebliğ, Kurul Kararı ve diğer tüm düzenlemeleri yakından takip ederek, yapılan düzenlemelere uygun hareket edilmesi konusunda azami özen ve titizlik göstermesi istendi.

28.  Kırklareli’de bir bayinin, bir diğer bayiye yeniden satış amaçlı akaryakıt ikmal ettiği gerekçesiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verildi.

29.  Bir bayinin, lisans almış olduğu istasyon dışında akaryakıt sattığı gerekçesiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verildi.

30.  Konya’da bir bayinin, bir diğer bayiye yeniden satış amaçlı akaryakıt ikmal ettiği gerekçesiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verildi.

31.  Balıkesir’de bir bayiye lisanssız akaryakıt bayilik faaliyeti gerçekleştirdiği için 57 bin 232 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Satın alan bayinin ise yazılı savunmasının alınmasına karar verildi.

32.  Bir madeni yağ ve akaryakıt şirketi olan firmaya, akaryakıt ikmali gerçekleştirerek lisanssız bayilik faaliyeti yaptığının tespit edildiğinden dolayı 56 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

33.  Bir bayiye başka bir bayiye yeniden satış amaçlı akaryakıt ikmalinde bulunduğu gerekçesiyle 56 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Bir firmaya, lisansında yer alan faaliyetlerin dışına çıktığı ve lisansını devrettiği anlaşıldığından 286 bin 160 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

34.   Van’da bir bayiye, istasyonundan alınan akaryakıt numunesine ilişkin TÜBİTAK MAM tarafından düzenlenen raporlar ile akaryakıt istasyonundan alınan numunelerine ulusal marker ölçümünde marker seviyesinin geçersiz ve aynı zamanda teknik düzenlemelere aykırı olduğunun belirlenmesi sebebiyle 120 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

35.  Konya’da bir bayiye, başka bir bayiye yeniden satış amaçlı akaryakıt ikmali gerçekleştirdiği gerekçesiyle 56 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.  

 

HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 10 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2011 - 2. ay
  • KÜTAYHA’DA LPG TANKERİ KAZASI (15 Şubat 2011 Salı)
  • LUKOİL’DEN YENİ SADAKAT PROGRAMI (13 Şubat 2011 Pazar)
  • MADENİ YAĞDA YENİ DÜZENLEME (13 Şubat 2011 Pazar)