HABERLER
  • Brent petrolün varil fiyatı 90,38 dolar
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
  • Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak΄ta başlıyor...
  • ABD΄de petrol üretimi rekor kırdı
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,74 dolar
  • Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
  • Libya petrolü Sudan iç savaşını körüklüyor mu?
  • Brent petrolün varil fiyatı 87,28 dolar
  • Rusya Petrol Üretimini Düşürecek
  • Brent petrolde Paskalya tatili nedeniyle işlemlere ara verildi
  • Türkiye’nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı
EPDK 2.005.073 TL CEZA KESTİ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan bugünkü Resmi Gazete’de (03 Nisan 2012 – 28253 ) yayınlanan kararına göre 13 bayiye 2.005.073 TL ceza kesti, 16 bayiden de yazılı savunmalarını istedi

Bugünkü Resmi Gazetede yayınlanan cezaların detayı şu şekilde ;

               

1.       Bolu’da faaliyet gösteren bir istasyonunda yapılan denetimde; akaryakıt tankerinden alınan numunede yağ-solvent karışımını, bir başka ifadeyle tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri istasyonunda bulundurmaktan yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

2.       Kırıkkale adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunda yapılan incelemede teknik düzenlemelere uygun olmayan ve yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi nedeniyle, Bayiler, dağıtıcıları ile yapacakları tek elden satış sözleşmesine göre bayilik faaliyetlerini yürütürler hükmüne ihlalden yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

3.       Yine bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetimlerde teknik düzenlemelere aykırı ve ulusal marker seviyesi geçersiz akaryakıt ikmalinde bulunması nedeniyle 137.356,- TL, Ayrıca istasyonunda vaziyet planına aykırı tank bulundurması nedeniyle 11.446,- TL, olmak üzere ilgili lisans sahibi hakkında toplam 148.802,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

4.       Yine bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetimlerde muayene raporunda ulusal marker seviyesinin geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı olduğu, numunenin solvent içerdiği tespit edilmiş olup lisans sahibinin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

5.       Yine bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetim raporunda ulusal marker seviyesinin geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı olduğu, numunenin solvent ve yağ içerdiği tespit edilmiş olup; mezkur lisans sahibinin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

6.       Susurluk/ BALIKESİR adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunda tarihlerinde yapılan denetimler sırasında alınan motorin numunelerinin gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermediğinin ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı olduğunun, ayrıca numunelere ağır ve hafif ürün karıştırarak tağşiş edildiğinin tesbit edilmesi üzerine 147.933.-TL, dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal etmesi nedeniyle 147.933.-TL , gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi nedeniyle 147.933.-TL, dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal etmesi nedeniyle 147.933.-TL, gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi ve akaryakıta solvent karıştırarak tağşiş etmesi nedeniyle 147.933.-TL, vaziyet planında bulunmayan akaryakıt tankını faaliyete konu etmesi nedeniyle 12.327.-TL olmak üzere toplam 751.992.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

7.       Babaeski / KIRKLARELİ adresinde bulunan tesisinden alınan akaryakıt numunesinin yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermediği belirlenen tesise 147.933,-TL. tutarında idari para cezası uygulanması kararlaştırılmıştır.

8.       Yahşihan/Kırıkkale adresinde faaliyet gösteren bir  akaryakıt istasyonu istasyon dahilinde tespit edilen gizli yer altı tankını piyasa faaliyetine konu etmek suretiyle, bağlı dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmali yaptığı tesbit ediliği için yazılı savunmasının alınması için Denetim Dairesi Başkanlığının yetkilendirilmesine karar verilmiştir.

9.       Büyükyağlı Kasabası Delice/ Kırıkkale adresinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonu yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi nedeniyle  yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

10.   Yahşihan/Kırıkkale adresinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonu yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi, bağlı dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal etmesi nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

11.   Birecik/ŞANLIURFA” adresinde faaliyet göstermek için Bayilik Lisansı alan, ancak lisansı iptal edilen yapılan tespitte göre akaryakıt istasyonunda vaziyet planında yer almayan bir adet ilave tank bulundurmasının ayrıca söz konusu tanktan alınan numunelerin söz konusu gerçek kişinin tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri akaryakıta katması sebebiyle 11.200.-TL ve 134.400.-TL olmak üzere toplam 145.600.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

12.   Bir firmanın Tekirdağ Çorlu Havaalanı için ihrakiye lisansı almaksızın söz konusu havaalanında 2011 yılında ihrakiye teslimi yapmak suretiyle işlediği suçtan dolayı yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

13.   Bir firmanın gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmalinde bulunmaktan dolayı savunması istenen lisans sahibinin yazılı savunmasının süresi içerisinde kuruma intikal etmediği anlaşıldığından, 134.400,-TL olarak uygulanmasına” karar verilmiştir.

14.   Bir akaryakıt istasyonunda tağşiş / hile amacıyla akaryakıta karıştırılabilecek ürün bulundurarak ve akaryakıtı tağşiş ederek 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanununun 8 inci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi ile Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 38 inci maddesinin (e) bendine aykırı hareket ettiği, lisans sahibinin yazılı savunmasının süresi içerisinde Kuruma intikal etmediği anlaşıldığından, 134.400,-TL olarak uygulanmasına” karar verilmiştir.

15.   Mamak / ANKARA” adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda akaryakıta tağşiş/hile amaçlı karıştırılabilecek ürünler bulundurmasının akaryakıt istasyonu bitişiğinde gizli yer altı tankı, düzenek ve tertibatı bulundurması sebebiyle lisans sahibinin yazılı savunmasının alınmasına” karar verilmiştir.

16.   Yenimahalle / ANKARA adresinde, Madeni Yağ Lisansı kapsamında faaliyet gösteren bir firmada yapılan denetim sonucu alınan madeni yağ numunelerinin mineral yağ ve organik çözücü karışımından oluştuğunun tespit edilmiş olması dolayısıyla, yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

17.   Emirdağ/Afyonkarahisar adresinde faaliyet gösteren tesiste üçüncü şahıslar mali sorumluluk sigortası yaptırmamak yazılı savunması istendiği, yasal süre içerisinde yazılı savunmada bulunmadığı anlaşıldığından, 11.200,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

18.   Aşağımahmutlar/Kırıkkale adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunda yapılan denetimlerde yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi akaryakıt istasyonunda tespit edilen gizli tankı piyasa faaliyetine konu etmek söz konusu gerçek kişinin yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir

19.   Güroymak / BİTLİS te faaliyet gösteren bir bayide yapılan denetimlerde analiz raporuna göre yeterli şart ve seviyede marker ihtiva etmeyen, teknik düzenlemelere uygun olmayan ve tağşiş edilmiş akaryakıt ikmali yapmaktan yazılı savunmasının istendiği ancak süresi içinde yazılı savunmada bulunmadığı anlaşıldığından 137.356,- TL idari para cezası uygulanması kararlaştırılmıştır.

20.   Sülümenli/Afyonkarahisar adresinde faaliyet gösteren tesis nezdinde yapılan denetimler sonucunda; yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi akaryakıt istasyonunda üçüncü şahıslar mali sorumluluk sigortası yaptırmamak bağlı LPG otogaz istasyonunda "LPG Yetkili Personel" belgesi sahibi olmayan personel çalıştırmak yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

21.   Şirket adına kayıtlı ve tarımsal amaçlı satış tankeri olarak lisansa işli akaryakıt tankeri ile, tarımsal amaçlı satış haricinde diğer özel araçlara istasyon dışında akaryakıt ikmali yapması sebebiyle  50.000,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

22.   Bir akaryakıt istasyonundan alınan akaryakıt numunesinin analizinde teknik düzenlemelere aykırı olduğu tespit edilmiş olup lisans sahibi hakkında 57.232,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

23.   Ovaeymir / AYDIN adresinde bulunan akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde, bayisi olduğu dağıtım şirketi dışında eski dağıtıcısına ait bayi reklam panoları ve amblemlerini bulundurduğu tespit edilmiş olup lisans sahibinin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

24.   Sivrihisar / Eskişehir adresinde faaliyet göstermiş olan istasyonlu bayilik lisansı sahibi gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali eyleminin yanı sıra numunelere ağır ve hafif ürün karıştırarak tağşiş etmesi nedeniyle 137.356-TL idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

25.   Sivrihisar / Eskişehir adresinde faaliyet göstermiş olan bir istasyonun gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali eyleminin yanı sıra numunelere ağır ve hafif ürün karıştırarak tağşiş etmesi nedeniyle 137.356-TL idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

26.   EPDK nın dağıtıcı lisansı sahibi ile sözleşmesinin herhangi bir nedenle sona ermesinden itibaren üç ay içerisinde herhangi bir dağıtıcı ile sözleşme yapılmaması nedeni ile Sivrihisar / Eskişehir adresinde bulunan akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde tespit edildiği üzere gizli düzenek bulundurması nedeniyle ilgili kanun hükümlei çerçevesinde 11.446-TL idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

27.   Keskin/Kırıkkale adresinde faaliyet gösteren tesis nezdinde yapılan denetim sonucunda Şirketin, tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri istasyonda bulundurduğunun tespit edilmesi Şirketin, akaryakıt istasyonunda vaziyet planında yer almayan gizli yer altı tankı tespit edilmesi anlaşıldığından yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

28.   Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetimlerde şirketin, akaryakıt istasyonunda tespit edilen vaziyet planına aykırı kapasitede bulunan tankları piyasa faaliyetine konu etmek suretiyle, Şirketin, kurulu istasyonunda tehlikeli eylem veya kötü niyet  ihtiva eden işlemde bulunarak kamunun can, mal ve çevre güvenliğini tehdit eden bir eylemde bulunmak anlaşıldığından, yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

29.   Sandıklı/Afyonkarahisar adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunun; tağşiş ve / veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri akaryakıta kattığının ve istasyonda bulundurduğunun tespit edilmesi yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi tağşişve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri akaryakıta kattığının ve istasyonda bulundurduğunun tespit edilmesi sebebiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

               

               

                03 Nisan 2012

 

HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 10 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2012 - 4. ay
  • TPAO KKTC΄de SONDAJA BAŞLADI (27 Nisan 2012 Cuma)
  • EPDK BAYİLERE 5.893.995 TL CEZA YAĞDIRDI (25 Nisan 2012 Çarşamba)
  • DEPOLAR DENETLENDİ (20 Nisan 2012 Cuma)
  • PETROL KANUNU TASARISINDA NELER VAR ? (19 Nisan 2012 Perşembe)
  • AKARYAKITA ZAM BİZEDE DOKUNUYOR (9 Nisan 2012 Pazartesi)
  • ŞİRKETLERE (6 Nisan 2012 Cuma)
  • AKARYAKIT NİYE PAHALI (6 Nisan 2012 Cuma)