HABERLER
  • Brent petrolün varil fiyatı 90,38 dolar
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
  • Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak΄ta başlıyor...
  • ABD΄de petrol üretimi rekor kırdı
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,74 dolar
  • Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
  • Libya petrolü Sudan iç savaşını körüklüyor mu?
  • Brent petrolün varil fiyatı 87,28 dolar
  • Rusya Petrol Üretimini Düşürecek
  • Brent petrolde Paskalya tatili nedeniyle işlemlere ara verildi
  • Türkiye’nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı
EPDK BAYİLERE 5.893.995 TL CEZA YAĞDIRDI

 

EPDK ilgili kurul kararları gereğince 50 firmaya çeşitli cezalar verdi Buna göre 26 bayiye 5.746.062 TL ceza verirken 14 adedi Madeni yağ bayisi olmak üzere toplam 24 bayiden de yazılı savunmaları istendi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun kurul kararları gereği verdiği cezalar  Resmi Gazetenin bugünkü (25 Nisan 2012 tarih ve 28274 ) sayısında yayımlandı.

Bayiler bu cezaları ilan tarihinden itibaren 60 gün içinde ödeyebilecekleri gibi , aynı süre içerisinde Danıştay’a açılacak dava ile itiraz edilebilme hakları da  bulunuyor Para cezasının 30 gün içerisinde ödenmesi halinde yüzde 25’lik indirimden yararlanılabilecek veya taksitlendirme talebinde bulunulabilecek.

 

Cezaların detayları şu şekildedir.

 

1.       Bolu’da faaliyet gösteren bir bayiye dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal etmekten YAZILI SAVUNMASININ alınmasına karar verilmiştir.

2.       Manavgat/ANTALYA faaliyet gösteren bir bayiye motorin numunesinin analiz sonucuna göre, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi 147.933 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

3.       Emirdağ/Afyonkarahisar faaliyet gösteren bir bayiye yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi nedeniyle Adı geçenin ilgili mevzuatta belirlenen yasal süre içerisinde yazılı savunmada bulunmadığı anlaşıldığından belirlenen 134.400,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

4.       Susurluk-Balıkesir faaliyet gösteren bir bayiye analiz raporlarına göre, gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi ve akaryakıta ağır ve hafif ürün karıştırarak tağşiş etmesi nedeniyle ve bunun mükererer olması nedeniyle olmak üzere toplam 591.732.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir

5.       Susurluk-Balıkesir faaliyet gösteren bir bayiye gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi ve akaryakıta ağır ve hafif ürün karıştırarak tağşiş etmesi nedeniyle, ve bunun mükererer olması nedeniyle olmak üzere toplam 887.598.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

6.       Bandırma/ BALIKESİR faaliyet gösteren bir bayiden ihrakiye teslimi lisansı kapsamında 2010 yılında Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.’ den almış olduğu Jet A-1 yakıtının teslimini gerçekleştirmemesi nedeniyle yazılı savunma yapılması istenmiş ancak bunun verilmemesi nedeniyle 286.160.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

7.       Gerede/BOLU” adresinde faaliyet gösteren bir bayide yapılan incelemede istasyonunda bulunan yer altı tankında gizli bölme ve düzenek bulundurması nedeniyle 11.200.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

8.       Nizip/GAZİANTEP adresinde faaliyet gösteren bir bayi Madeni Yağ Lisansı kapsamında yurt dışından ithal ettiği baz yağın bir kısmını akaryakıt imalatında kullandığının tespit edilmesine istinaden 250.000.- TL, tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

9.       Tosya / Kastamonu adresindeki istasyonunda yapılan denetimde; ulusal marker seviyesi geçersiz ve teknik düzenlemede yer alan özelliklere aykırı akaryakıt ikmalinin yapıldığı, akaryakıta tağşişe yarayan ürün karıştırıldığı ve gizli tankın piyasa faaliyetine konu edildiği tespit edildiğinden 160.260,-TL tutarında idari para cezaları uygulanmasına karar verilmiştir.

10.   Bir bayiye ait tankerin istasyon dışında akaryakıt satışı yapması nedeniyle ayrıca alınan numunelerin yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermemesi ve ilgili teknik standartlara aykırı olması nedeniyle toplam 268.800 –TL tutarında idari para cezası uygulanmasına Karar vermiştir.

11.   ANTALYA ‘da faaliyet gösteren bir bayiye ait küçük tip tankerle araç depolarına akaryakıt ikmali yapılmasının lisanssız bayilik faaliyeti olması sebebiyle anılan gerçek kişinin YAZILI SAVUNMASININ alınması kararlaştırılmıştır.

12.   Bir bayiye de yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermediğinin ve ilgili teknik standartlara aykırı olduğunun tespit edilmesi nedeniyle, 147.933 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir

13.   ANTALYA ‘da faaliyet gösteren bir bayiden alınan motorin numunelerinin yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermemesi ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı olması, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi ve akaryakıtı tağşiş etmesi , istasyonda proje dışı tank ve düzenek bulundurması sebeplerinden olmak üzere toplam 308.193 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

14.   ANTALYA ‘da faaliyet gösteren bir bayiden alınan motorin numunelerinin yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermemesi ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı olması , yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi ve akaryakıtı tağşiş etmesi , istasyonda proje dışı tank bulundurması, dağıtıcısı haricinde  bir tankerden akaryakıt ikmal etmesi dolayısıyla toplam 423.514 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

15.   Sinanpaşa / AFYONKARAHİSAR” adresinde faaliyette bulunan bir bayiden yazılı savunması istenmiş ama süresi içerisnde verilmediğinden dolayı belirlenen 57.232,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

16.   MERSİN ‘de faaliyet gösteren bir bayide  yapılan incelemelerde ulusal marker seviyesi GEÇERSİZ ve teknik düzenlemelere AYKIRI akaryakıt ikmali suretiyle satış yaptığından belirlenen 147.933.- TL. tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

17.   Yine bir bayi bir başka bayiye satış yapması nedeniyle 50.000,-TL tutarındaki idari para cezasının uygulanmasına karar verilmiştir.

18.   Eskişehir adresinde faaliyet gösteren bir bayiden alınan numunelerin analiz raporlarına göre, akaryakıtı tağşiş etme eylemi nedeniyle , YAZILI SAVUNMASININ alınması kararlaştırılmıştır.

19.   Gazipaşa / ANTALYA” adresinde faaliyet gösteren bir bayiden alınan motorin numunesinin yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermemesi ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı olması ve bunun iki takvim yılı geçmeden tekerrüren işlemesi sebebiyle, 274.712 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

20.   Bir bayiye ait tankerden bir kamyona faturasız ve tarımsal amaçlı satış belgesi olmadan akaryakıt satışı yaparak lisanssız bayilik faaliyetinde bulunması nedeniyle YAZILI SAVUNMASININ alınmasına karar verilmiştir.

21.   Turgutlu / MANİSA”adresinde faaliyet gösteren bir bayi de yapılan kontrollerde lisanslı dağıtıcısı haricinde akaryakıt tedarik etmesi ve marker seviyesi geçerli olmayan ve teknik düzenlemede yer alan özelliklere aykırı akaryakıt ikmalinde bulunduğunun ve akaryakıta tağşiş ve/veya hile amacıyla katılabilecek ürünleri kattığı tespit edildiğinden 295.866,-TL tutarında idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

22.   Ahmetli/Manisa”adresinde faaliyet gösteren bir bayide yapılan incelemede marker seviyesi geçerli olmayan ve teknik düzenlemede yer alan özelliklere aykırı akaryakıt ikmalinde bulunduğunun ve akaryakıta tağşişve/veya hile amacıyla katılabilecek ürünleri kattığı için YAZILI SAVUNMASININ alınması kararlaştırılmıştır.

23.   Bir bayide yapılan incelemede akaryakıt istasyonunda akaryakıta tağşiş / hile amaçlı karıştırılabilecek ürünler bulundurmaktan 147.933,-TL olarak uygulanmasına” karar verilmiştir.

24.   Ümraniye / İSTANBUL” adresinde faaliyet gösteren bir bayide yapılan incelemede Satım’ın 2007 ve 2009 yılları içerisinde yerine getirmesi gereken dağıtıcı lisansı alma yükümlülüğünü yerine getirmeden bir başka bayiye yüksek miktarda akaryakıt satışı gerçekleştirerek lisanssız dağıtım faaliyetinde bulunduğu anlaşılmış olup, 672.000,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

25.   Bir akaryakıt istasyonunda akaryakıta tağşiş/hile amacıyla karıştırılabilecek ürün bulundurması nedeniyle 147.933,-TL olarak uygulanmasına” karar verilmiştir.

26.   Şereflikoçhisar/ANKARA” adresindeki akaryakıt istasyonu içerisinde ve/veya bitişiğinde gizli yer altı düzenek ve tertibatı bulundurması nedeniyle 12.327,-TL olarak uygulanmasına” karar verilmiştir.

27.   Bir akaryakıt istasyonunda akaryakıta tağşiş / hile amaçlı karıştırılabilecek ürünler bulundurmaktan 147.933,-TL olarak uygulanmasına” karar verilmiştir.

28.   Bir akaryakıt istasyonunda akaryakıta tağşiş / hile amaçlı karıştırılabilecek ürünler bulundurmaktan 147.933,-TL olarak uygulanmasına” karar verilmiştir.

29.   Kurul bir bayiye istenilen sürede yazılı savunmasını vermediği için 61.638,-TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

30.   G.O.P/ ANKARA adresinde faaliyet gösteren bir bayi bayilik lisansı alma yükümlülüğünü yerine getirmeden akaryakıt satışı gerçekleştirdiği için YAZILI SAVUNMASININ alınmasına” karar verilmiştir.

31.   Kurul Madeni Yağ lisansı sahibi bir  bayiden 2005, 2007, 2008, 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, YAZILI SAVUNMASININ alınmasına karar verilmiştir.

32.   Kurul Madeni Yağ lisansı sahibi bir  bayiden  2010 yılındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, YAZILI SAVUNMASININ alınmasına karar verilmiştir.

33.   Kurul Madeni Yağ lisansı sahibi bir  bayiden  2005, 2006, 2007, 2008, 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, YAZILI SAVUNMASININ alınmasına karar verilmiştir.

34.   Kurul Madeni Yağ lisansı sahibi bir  bayiden 2008, 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle YAZILI SAVUNMASININ alınmasına karar verilmiştir.

35.   Kurul Madeni Yağ lisansı sahibi bir  bayiden 2006, 2007 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, YAZILI SAVUNMASININ alınmasına karar verilmiştir.

36.   Kurul Madeni Yağ lisansı sahibi bir  bayiden 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle YAZILI SAVUNMASININ alınmasına karar verilmiştir.

37.   Bolvadin/Afyonkarahisar adresinde faaliyet gösteren bir bayi teknik düzenlemelere uygun olmayan akaryakıt ikmal ettiği için 57.232.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

38.   Yine bir bayiye yaptığı yazılı savunma neticesinde 56.000,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına, karar verilmiştir.

39.   Eskişehir adresinde faaliyet göstermiş olan dağıtıcısı dışında bir araçtan akaryakıt ikmali yapması sebebiyle YAZILI SAVUNMASININ alınması kararlaştırılmıştır.

40.   Eskişehir adresinde bulunan akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde tespit edildiği üzere gizli düzenek bulundurması nedeniyle YAZILI SAVUNMASININ alınması kararlaştırılmıştır.

41.   Eskişehir adresinde faaliyet gösteren bir bayinin analiz raporlarına göre, akaryakıta ağır ve hafif ürün karıştırarak tağşiş etme eylemi içerisinde olduğu sebebiyle YAZILI SAVUNMASININ alınması kararlaştırılmıştır.

42.   ESKİŞEHİR” adresinde faaliyet gösteren bir bayinin lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesinin YAZILI SAVUNMASININ alınmasına karar vermiştir.

43.   Sultandağı/Afyonkarahisar adresinde faaliyet gösteren bir bayide yapılan denetimler sonucunda yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi , teknik düzenlemelere uygun olmayan akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi anlaşıldığından YAZILI SAVUNMASININ alınmasına karar verilmiştir.

44.   Madeni Yağ lisansı sahibi bir firmada 2007, 2008, 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, YAZILI SAVUNMASININ alınmasına karar verilmiştir.

45.   Madeni Yağ lisansı sahibi bir firmada 2006, 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, YAZILI SAVUNMASININ alınmasına karar verilmiştir.

46.   Madeni Yağ lisansı sahibi bir firmada 2007, 2008, 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, YAZILI SAVUNMASININ alınmasına karar verilmiştir.

47.   Madeni Yağ lisansı sahibi bir firmada 2006, 2007, 2008, 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle YAZILI SAVUNMASININ alınmasına karar verilmiştir.

48.   Madeni Yağ lisansı sahibi bir firmada 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle YAZILI SAVUNMASININ alınmasına karar verilmiştir.

49.   Madeni Yağ lisansı sahibi bir firmada 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle YAZILI SAVUNMASININ alınmasına karar verilmiştir.

50.   Madeni Yağ lisansı sahibi bir firmada 2007, 2008, 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle YAZILI SAVUNMASININ alınmasına karar verilmiştir.

 

25 Nisan 2012

 

HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 10 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2012 - 4. ay
  • TPAO KKTC΄de SONDAJA BAŞLADI (27 Nisan 2012 Cuma)
  • DEPOLAR DENETLENDİ (20 Nisan 2012 Cuma)
  • PETROL KANUNU TASARISINDA NELER VAR ? (19 Nisan 2012 Perşembe)
  • AKARYAKITA ZAM BİZEDE DOKUNUYOR (9 Nisan 2012 Pazartesi)
  • ŞİRKETLERE (6 Nisan 2012 Cuma)
  • AKARYAKIT NİYE PAHALI (6 Nisan 2012 Cuma)
  • EPDK 2.005.073 TL CEZA KESTİ (3 Nisan 2012 Salı)