HABERLER
  • MOTORİN’DE İNDİRİM
  • Brent petrolün varil fiyatı 88,57 dolar
  • IEA: Dünyada elektrikli araç satışları bu yıl 17 milyona ulaşarak güçlü artış gö
  • Orta Doğu Gerilimi: Petrol Fiyatlarında Yükseliş
  • Brent petrolün varil fiyatı 90,38 dolar
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
  • Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak΄ta başlıyor...
  • ABD΄de petrol üretimi rekor kırdı
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,74 dolar
  • Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
  • Libya petrolü Sudan iç savaşını körüklüyor mu?
EPDK 6.252.759 TL CEZA KESTİ …

 

EPDK 6.252.759 TL CEZA KESTİ …

EPDK tarafından alınan ve Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan kararla, çok sayıda firmadan ön araştırmaya gerek olmaksızın konuya ilişkin yazılı savunmalarını istedi. Alınan kararda firmaların 15 gün içerisinde savunmalarını kuruma göndermeleri gerekiyor.

Ayrıca yine EPDK tarafından alınan kararla marker seviyesinin düşük olması, dağıtıcı dışında yakıt ikmali yapılması, petrol piyasası kanunu yönetmeliklerine aykırı hareket etikleri gerekçesiyle çok sayıda akaryakıt ve otogaz istasyonuna da 6.252.759 TL para cezası verildi. Bir firmanın da İHRAKİYE lisnası İPTAL edildi.

 

EPDK ‘nın cezalar ile ilşkili kararına ait detaylar;

 

20 Haziran 2012 ÇARŞAMBA

Resmî Gazete

Sayı : 28329

 

ÇEŞİTLİ İLÂNLAR

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan:

 

1.       Alinda Petrol Ürünleri Nakliyat Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında yapılan denetimde gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi ve akaryakıta yağ ve solvent karıştırarak tağşiş etmesi nedeniyle ve aynı fiilin tekerrüren işlenmesi sebebiyle, 19 uncu maddenin 6 ncı fıkrasıuyarınca iki katına çıkarılmak suretiyle 295.866.- TL, bir başka denetimde akaryakıt istasyonunda gizli düzenek bulundurması nedeniyle 12.327.-TL,olmak üzere toplamda 308.193.-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

2.       Nusaybin/MARDİN” adresinde faaliyet gösteren istasyonsuz bayilik lisansı alan, ancak 01/06/2010 tarihinde lisansı iptal edilen bir bayiden alınan numunelerde işyerinde tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürün bulundurması sebebiyle 56.000.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

3.       Birecik/ŞANLIURFA” adresinde faaliyet gösteren bir bayinin tankerinden alınan numunelerin yeterli seviyede ulusal marker içermediğinin ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı olduğunun 134.400.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

4.       AFYONKARAHİSAR” adresinde faaliyette bulunan bir bayide yapılan denetimde istasyonda bulunan tankerden alınan akaryakıt numunesinin ulusal marker seviyesinin “GEÇERSİZ” olduğu ve akaryakıtın teknik düzenlemelere “AYKIRI” olduğu sebebiyle 134.400,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

5.       Susurluk/ BALIKESİR adresinde faaliyet gösteren bir bayide gerçekleştirilen denetimler sırasında alınan motorin numunelerinde gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal ettiğinin ve akaryakıtı tağşiş ettiğinin anlaşılması ve 31/01/2011 tarihli denetimde ayrıca dağıtıcı dışında akaryakıt ikmal edildiğinin tespit edilmiş olması nedeniyle 443.799.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

6.       Madeni Yağ lisansı sahibi Ankara Madeni Yağ Petrol Ürünleri Otomotiv Turizm Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin Kurumumuza 2005 ve 2006 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

7.       Gazipaşa-ANTALYA” adresinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunun 2 numaralı tankı ile istasyon önüne park edilmiş tankerinden 05/05/2011 tarihinde alınan motorin numunelerinin yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermemesi ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı olması sebebiyle 147.933 TL tutarında dari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

8.       Milas/MUĞLA” adresinde faaliyet gösteren istasyonda yapılan denetimde, ilan panosunda gösterilen fiyattan daha yüksek bir fiyata akaryakıt satışı yapılmasının tespit edilmesi nedeniyle, 11.200, - TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

9.       Kocasinan/ KAYSERİ adresinde istasyonlu bayilik lisansı kapsamında faaliyet gösteren akaryakıt istasyonundan alınan motorin numunelerinin gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermediğinin ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı olduğunun tesbit edilmesi sebebiyle 147.933.-TL. tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

10.   Şehitkamil/GAZİANTEP” adresinde bulunan A.Y.S. Madeni Yağlar İmalat İthalat İhracat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin, lisans almaksızın madeni yağ üretiminde bulunduğunun tespit edilmesi ve 2009 yılı içerisinde 43 adet SDBG ile ithalatını yaptığı tesbit edilmesi sebebiyle 672.000- TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

11.   İkram AKBAŞ’ ın, bayilik sözleşmesi yaptığı akaryakıt dağıtım firması Siyam Petrolcülük Sanayi ve Ticaret A.Ş. olmasına rağmen,bir başka istasyondan  akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle 120.000 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

12.   Birecik / ŞANLIURFA” adresinde faaliyet gösteren ancak lisansı iptal edilen bayinin gerçekleştirilen denetim sırasında yapılan tespitlere göre akaryakıt istasyonunda vaziyet planında yer almayan tank bulundurulmasının , ayrıca söz konusu tanktan ve istasyonda park halinde bulunan tankerden alınan numunelerin tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri akaryakıt istasyonunda bulundurması nedeniyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

13.   İstasyonlu bayilik lisans sahibi Gencer Akaryakıt Ürünleri Limited Şirketi’ninpiyasa faaliyetine konu lisanslı tesisini Kurul izni olmaksızın kullandırması nedeniyle 61.638,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

14.   Dağıtıcı lisansı sahibi Gören Petrol Depoculuk ve Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin Kurumumuza 2005, 2006, 2007, 2009 ve 2010 yıllarındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

15.   Karacabey/BURSA adresinde faaliyet gösteren bir bayinin akaryakıt istasyonundaki gizli düzeneği vaziyet planında bulunmamasına karşın piyasa faaliyetine konu etmek eyleminin motorini tağşiş etmek eyleminin ulusal marker seviyesi GEÇERSİZ ve teknik düzenlemelere AYKIRI akaryakıt ikmali eylemine göre yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

16.   Karacabey/BURSA adresinde istasyonlu bayilik lisansı kapsamında faaliyet gösteren bir istasyonun Bağlı dağıtıcısı dışında tankerden akaryakıt ikmali yapması ve buununda mükerrere olması suretiyle toplam 591.732.- TL. tutarında idari para cezası uygulanması karar verilmiştir.

17.   Bayilik lisansı sahibi Alinda Petrol Ürünleri Nakliyat Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında; yapılan denetimlerde gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi ve akaryakıta ağır ve hafif ürün karıştırarak tağşiş etmesi sebebiyle toplamda 308.193.-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

18.   Ahmetli / MANİSA” adresinde faaliyet gösteren bir bayide yapılan denetimde marker seviyesi geçerli olmayan ve teknik düzenlemede yer alan özelliklere aykırı akaryakıt ikmalinde bulunduğunun ve akaryakıta tağşiş ve/veya hile amacıyla katılabilecek ürünleri kattığının tesbiti ebebiyle 147.933,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

19.   Saruhanlı / MANİSA” adresinde faaliyette bulunan bir istasyonda dağıtıcı haricinde Propet Petrol Ürünleri Dağıtım Pazarlama Nakliyat ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’nden akaryakıt temin etmesi sebebiyle 147.933,-TL tutarında idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

20.   Ahmetli/Manisa” adresinde faaliyet gösteren istasyonun tespitlere göre dağıtıcısı haricinde tankerden akaryakıt ikmal etmesi, istasyonun vaziyet planında olmayan gizli tank ve düzenek kullanması ve marker seviyesi geçerli olmayan ve teknik düzenlemede yer alan özelliklere aykırı akaryakıt ikmalinde bulunduğunun ve akaryakıta tağşiş ve/veya hile amacıyla katılabilecek ürünleri kattığının tespit edilmiş olması nedeniyle toplam 308.194,-TL tutarında idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

21.   Turgutlu / MANİSA” adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonundan alınan akaryakıt numunesinin, marker seviyesinin geçersiz, teknik düzenlemelere aykırı ve tağşiş ve/veya hile amacıyla katılabilecek ürün karıştırıldığının tespit edilmiş olması nedeniyle 147.933,-TL tutarında idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

22.   Tosya / Kastamonu adresinde faaliyet gösteren istasyonda yapılan denetime ilişkin belgeler ile söz konusu lisans sahibinin dağıtıcısı haricinde akaryakıt ikmal etmesinin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

23.   Bornova / İZMİR” adresinde bayilik lisansı olmaksızın araca pompa vasıtasıyla akaryakıt satışı yapan Rıdvan SARIOĞLU isimli şahsın yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

24.   Taşıma lisansı bulunmaksızın tanker ile LPG taşıma faaliyetinde bulunmasının 5307 sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları(LPG) Piyasası Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasına aykırı olması sebebiyle, mezkûr kişinin yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir..

25.   Kurul kararı ile; “Başkent Kale Akaryakıt Turizm Gıda Nakliyat İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin  denetimde mühürlenerek kendisine yed-i emin olarak bırakılan yer altı tankındaki teknik düzenlemelere aykırı ve ulusal marker seviyesi geçersiz motorini piyasa faaliyetine konu etmesi sebebiyle 147.933,-TL olarak uygulanmasına” karar verilmiştir.

26.   Ekin Madeni Yağ Sanayi Petrol Ticaret Limited Şirketi’nin lisansına konu tesiste yapılan denetim sonucu alınan numunelerin mineral yağ ve organik çözücü karışımından oluştuğunun tespit edilmesi sebebiyle 280.000,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına” karar verilmiştir.

27.   Bayilik lisansı sahibi Sıla Petrol Limited Şirketi’ne yeniden satış amaçlı akaryakıt ikmalinde bulunmasının gereği 61.638,-TL olarak uygulanmasına” karar verilmiştir.

28.   Yaldız Petrol Ürünleri Üretim Akaryakıt Nakliyat Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin tesisinde yapılan denetim sonucu alınan madeni yağ numunelerinin mineral yağ-bitkisel yağ ve organik çözücü karışımından oluştuğunun tespit edilmesi dolayısı ile 286.160,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına” karar verilmiştir.

29.   Üm-Har Akaryakıt Madeni Yağ Lpg Turizm İhrakiye Limited Şirketi’nin kanuna karşı hile ve gerçek dışı beyanda bulunduğu anlaşıldığından ihrakiye teslimi lisansının iptal edilmesine” karar verilmiştir.

30.   Şereflikoçhisar / ANKARA adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda Temmuz 2010-Kasım 2010 tarihleri arasında lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal ederek yazılı savunmasının alınmasına” karar verilmiştir.

31.   Kulu / KONYA adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda faaliyet gösteren bayilik lisansı sahibi bir bayinin Şubat 2011 döneminde bir başka bayiye 1 milyon TL’lik akaryakıt satışı gerçekleştirerek lisanssız dağıtım faaliyetinde bulunması sebebiyle  yazılı savunmasının alınmasına” karar verilmiştir.

32.   Göynücek / AMASYA adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda Temmuz 2010-Mart 2011 tarihleri arasında lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle yazılı savunmasının alınmasına” karar verilmiştir.

33.   Yıldızbir Madeni Yağ Petrol Ürünleri Limited Şirketi’nin Ocak 2010-Mart 2011 tarihleri arasında çeşitli akaryakıt istasyonlarına toplamda yaklaşık 76 milyon TL’lik akaryakıt satışı gerçekleştirerek lisanssız dağıtım faaliyetinde bulunması nedeniyle  yazılı savunmasının alınmasına” karar verilmiştir.

34.   Mucur-Kırşehir adresinde faaliyet gösteren istasyondan alınan akaryakıt(motorin) numunelerinin, yeterli şart ve seviyede marker içermediği ile teknik düzenlemelere aykırı ve tağşiş edilmiş olduğunun tespit edilmiş olması nedeniyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

35.   OSMANİYE adresinde faaliyet gösteren otogaz istasyonunda yapılan denetimde, istasyonda tüp dolum aparatı bulundurduğu ve tüp dolumu yaptığı tespit edildiği ve bu fiilin içerdiği suçlar nedeniyle 924.582,-TL, idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

36.   Otogaz bayilik lisansı kapsamında faaliyet gösteren tesiste mutfak tüpüne LPG dolumu yapılması nedeniyle 308.194,- TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

37.   Gebze/KOCAELİ” adresinde faaliyet gösteren işletmede yapılan denetimde, kendisine ait olmayan araçlara akaryakıt ikmali yaparak lisanssız piyasa faaliyetinde bulunmasının yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

38.   Sultandağı AFYONKARAHİSAR adresinde faaliyette bulunmak LPG Otogaz Bayilik Lisansı alan ancak lisansı iptal edilen şirketinin lisansı iptal edilmeden önce Kurulun izni olmaksızın söz konusu tesisi bir başka şirkete kullandırması nedeniyle 286.160,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

39.   Bornova/İzmir adresinde faaliyet gösteren bir bayide yapılan denetimde ; Şirketin bayilik lisansı sahibi bir başka firmaya yeniden satış amacı ile akaryakıt satışı yapmak suretiyle, lisansı ile tanınan hakların dışına çıkarak yasaya aykırı hareket ettiği, Lisans sahibi Şirketten alınan yazılı savunmada ileri sürülen hususların söz konusu tüzel kişiyi haklı çıkarabilecek hukuki gerekçeler olamayacağı, anlaşıldığından 57.232,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

40.   Mucur / Kırşehir” adresinde faaliyet gösteren istasyonda proje dışında akaryakıt tankı düzeneği kurarak piyasa faaliyetine devam etmesi sebebiyle 11.446.-TL idari para cezası uygulanması kararlaştırılmıştır.

 

20 Haziran 2012

HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 14 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2012 - 6. ay
  • ULUSUMUZUN BAŞI SAĞOLSUN (19 Haziran 2012 Salı)
  • TKİ (10 Haziran 2012 Pazar)
  • OYUN KURALINA GÖRE OYNANMALI (6 Haziran 2012 Çarşamba)