HABERLER
  • MOTORİN’DE İNDİRİM
  • Brent petrolün varil fiyatı 88,57 dolar
  • IEA: Dünyada elektrikli araç satışları bu yıl 17 milyona ulaşarak güçlü artış gö
  • Orta Doğu Gerilimi: Petrol Fiyatlarında Yükseliş
  • Brent petrolün varil fiyatı 90,38 dolar
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
  • Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak΄ta başlıyor...
  • ABD΄de petrol üretimi rekor kırdı
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,74 dolar
  • Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
  • Libya petrolü Sudan iç savaşını körüklüyor mu?
EPDK’ dan 35 FİRMAYA 5.014.000 TL İDARİ PARA CEZASI

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından alınan ve Resmi Gazete’nin bugünkü ( 02 Şubat 2013 – 28547 ) sayısında yayınlanan kurul kararları ile  35 tüzel kişilik ve firmaya verdiği cezaları yayımlandı.

Kurul, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali yapma, gizli yer altı tankı, düzenek ve tertibatı bulundurmama, istenilen bilgi ve belgeleri süresinde sunmama, akaryakıta tağşiş / hile amaçlı ürün  karıştırma gibi sebeplerle 17 firmaya toplamda 5.014.609 TL idari Para Cezası uygulanmasına, 18 tüzel kişilikten de Yazılı Savunmalarını isterken 1 Madeni Yağ Lisansı sahibi firmanın da Lisansının İPTAL edilmesine karar verdi     

Söz konusu idari para cezaları tebellüğ edildiği tarihi izleyen 60 gün içerisinde yatırılabileceği ayrıca Kurul Kararı aleyhine İdare Mahkemesinde dava açma hakkınızın saklı olduğu, söz konusu idari para cezasının yazımızın tebellüğ edildiği tarihi izleyen 30 gün içerisinde Kurum hesabına yatırılması halinde %25’lik indirimden yararlanılacağı veya taksitlendirme talebinde bulunulabileceği belirtildi.

 

Epdk ‘nın cezalarına ile ilişkili kararına ait detaylar ;

 

 

 

02 Şubat 2013 CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 28547

ÇEŞİTLİ İLANLAR

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan:

 

1.       Kurul Kararı ile; Salihli/Manisa adresinde faaliyette bulunan bir bayinin yapılan denetimde, gizli tank ve düzenek kullandığının ve bayisi olduğu dağıtıcı haricinde akaryakıt ikmal ettiğinin tespit edilmiş olması nedeniyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

2.       Kurul Kararı ile; Büyükçekmece /İSTANBUL adresinde faaliyette bulunan bir petrol istasyonunun AYDIN ‘da faaliyetinde bulunan bir başka bayiye akaryakıt ikmal ettiği tespit edilmiş olup yeniden satış amaçlı satış yapılmasının 61.638,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

3.       Kurul Kararı ile; Gümüşler/DENİZLİ adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda 01/01/2007 ila 25/11/2009 tarihleri arasındaki dönemde lisanssız olarak bayilik faaliyetinde bulunduğu tespit edilen, firmanın lisanssız olarak bayilik faaliyetinde bulunması nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

4.       Kurul Kararı ile;  Madeni Yağ lisansı sahibi bir firma Kurumumuza 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 ve 2010 yıllarına ait bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle, 308.194,-TL idari para cezası uygulanmasına ve Kanunun 20 nci maddesi uyarınca lisansının iptaline karar verilmiştir.

5.       Kurul Kararı ile; Pamukçu Kasabası/BALIKESİR adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonundan alınan numunelere ilişkin analiz raporuna göre, gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi ve akaryakıtı tağşiş etmesi nedeniyle 147.933.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

6.       Kurul Kararı ile; bayilik lisansı sahibi bir firmaya ait akaryakıt istasyonundan alınan motorin numunelerine ilişkin analiz raporuna göre, Akaryakıta yağ ve solvent karıştırılarak tağşiş etmek eylemi hükümleri gereğince belirlenen 147.933.-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

7.       Kurul Kararı ile;  Nizip / GAZİANTEP” adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunda, yapılan tespite göre, vaziyet planına kaydettirmeden proje dışında akaryakıt tankı düzeneği kurduğunun tespit edildiği anlaşıldığından 13.592- TL para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

8.       Kurul Kararı ile;  Oğuzeli/GAZİANTEP adresinde faaliyet gösteren bir firmanın Mogaz Petrol Gazları Anonim Şirketinden dökme gaz müşterisi olarak aldığı kokusuz gazı (LPG) kozmetik sanayinde kullanmadığı ve tesiste bulunan LPG tankından kurulan bir düzenek ile Kayseri ilinde faaliyet gösteren otogaz istasyonlarına dağıtılmak üzere LPG’ yi, bir firmaya ait LPG tankeri ile ikmal etmesi, dolayısıyla lisans almaksızın LPG ticareti yapması nedeniyle yazılı savunmasının alınması için Denetim Dairesi Başkanlığının yetkilendirilmesine karar verilmiştir.

9.       Kurul Kararı ile;  bir firmaya ait akaryakıt istasyonundan alınan numunelere ilişkin olarak analiz raporlarına göre, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve teknik düzenlemelere uygun olmayan ve tağşiş edilmiş akaryakıt ikmal etmek suretiyle istenen yazılı savunmasını süresi içinde yapmadığı anlaşıldığından belirlenen 12.327.-TL, olmak üzere, toplam 160.260.-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

10.   Kurul Kararı ile; bir firmaya ait akaryakıt istasyonundan alınan numunelere ilişkin olarak düzenlenen analiz raporuna göre, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve teknik düzenlemelere uygun olmayan akaryakıt ikmal etmesi suretiyle belirlenen 147.933.-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

11.   Kurul Kararı ile; Bucak/BURDUR adresinde faaliyet gösteren bir firmaya ait istasyonundan alınan numunenin yağ ve solvent karıştırarak tağşiş etmek ile ilgili teknik düzenlemelere aykırı ve ulusal marker seviyesinin geçersiz çıkması sebebiyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

12.   Kurul Kararı ile; Karatay/KONYA adresinde istasyonlu bayilik lisansı kapsamında faaliyet gösteren bir firmaya ait LPG oto gaz istasyonunda asli faaliyetlerinde LPG Yetkili Personel belgesi olmayan personel çalıştırdığının tespit edilmesi sebebiyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

13.   Kurul Kararı ile; Karatay/KONYA adresinde faaliyet gösteren bir firmaya ait istasyondan dağıtıcısı haricinde başka bir tankerden akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

14.   Kurul Kararı ile;  Bucak /BURDUR adresinde faaliyet gösteren istasyonundan alınan numunenin ağır ve hafif ürün karıştırılarak tağşiş etmek eylemi nedeniyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

15.   Kurul Kararı ile; bir akaryakıt istasyonundan alınan motorin numunelerine ilişkin analiz raporlarına göre, Akaryakıta yağ ve solvent karıştırılarak tağşiş etmek eylemi, faturasız ve irsaliyesiz akaryakıt almak suretiyle dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal ettiği, akaryakıt istasyonundan alınan motorin numunelerine ilişkin analiz raporlarına göre, akaryakıta yağ ve solvent karıştırılarak tağşiş etmek eylemi, ve bu eylemlerin defalarca tekrarlanması nedeniyle toplamda 1.183.464.-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

16.   Kurul Kararı ile; bir firmaya ait akaryakıt istasyonundan alınan motorin numunelerine ilişkin analiz raporuna göre, Akaryakıta yağ ve solvent karıştırılarak tağşiş etmek eylemi, analiz raporlarına göre gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi ve akaryakıta yağ ve solvent karıştırarak tağşiş etmesi, yapılan denetimde akaryakıt istasyonunda bulunan gizli düzeneği vaziyet planında bulunmamasına karşın piyasa faaliyetine konu etmesi ve bulundurması,  nedeniyle toplamda 160.260.-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

17.   Kurul Kararı ile; Saray/TEKİRDAĞ adresinde bulunan akaryakıt istasyonuna dağıtıcsı olan dışında başka bir bayiden akaryakıt ikmal etmesinin 5015 sayılı Kanunun 8 inci maddesine aykırılık teşkil ettiği anlaşıldığından, yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

18.   Kurul Kararı ile; Kırıkhan/HATAY adresinde faaliyet gösteren bir şirketin Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tankerlerinden alınan Fuel-Oil numunelerinin yapılan analizleri neticesinde düzenlenen analiz raporlarında söz konusu yakıtların teknik düzenlemelerde yer alan özelliklere “AYKIRI” olduğu tespit edilmiş olması nedeniyle anılan tüzel kişinin yazılı savunmasının alınmasına karar vermiştir.

19.   Kurul Kararı ile; bir tüzel kişinin istasyonunda tağşiş/hile amacıyla akaryakıta karıştırılabilecek ürünler bulundurması ve akaryakıtı tağşiş etmesi sebebiyle, 443.799,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

20.   Kurul Kararı ile; akaryakıt istasyonunda akaryakıta tağşiş / hile amaçlı karıştırılabilecek ürünler bulundurması sebebiyle bir firmaya 147.933,-TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

21.   Kurul Kararı ile; bir tüzel kişilik hakkında; istasyonunda tağşiş / hile amacıyla akaryakıta karıştırılabilecek ürünler bulundurması sebebiyle,  308.193,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

22.   Kurul Kararı ile; bir tüzel kişilik hakkında akaryakıtı tağşiş etmesi sebebiyle , Lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle, Ulusal marker seviyesi geçersiz ve/veya teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle, toplamda 739.665,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

23.   Kurul Kararı ile; bir tüzel kişilik hakkında; 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanununun 19 uncu maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinin (4) numaralı alt bendi ve “Petrol Piyasası Kanununun 19 uncu Maddesi Uyarınca 2011 Yılında Uygulanacak Para Cezaları Hakkında Tebliğ” hükümlerince belirlenen 739.666,-TL tutarındaki idari para cezasının aynı maddenin dördüncü fıkrası gereğince 147.933,-TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

24.   Kurul Kararı ile; bir tüzel kişiliğin yerine getirmesi gereken lisans alma yükümlülüğünü yerine getirmeden LPG tüpü dolumu gerçekleştirmesi, talep edilen yazılı savunmasının süresi içerisinde Kuruma intikal etmediği, anlaşıldığından bu firma hakkında 679.629,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

25.   Kurul Kararı ile; Nişantaşı/ İSTANBUL adresli bir firmanın lisans almaksızın akaryakıt dağıtım faaliyetinde bulunması nedeniyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

26.   Kurul Kararı ile; Susurluk/ BALIKESİR adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonundan alınan numunelere ilişkin analiz raporlarına göre, akaryakıtı tağşiş etmek, gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmek, vaziyet planında bulunmayan akaryakıt tankını faaliyete konu etmek, anlaşıldığından, ilgili şirketin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

27.   Kurul Kararı ile; Ş.Koçhisar / ANKARA adresinde faaliyet gösteren firmanın Aralık 2011 döneminde bir şirkete toplam 27 adet satış faturası ile yaklaşık 2,5 milyon TL’lik akaryakıt (motorin) satışı gerçekleştirerek lisanssız dağıtım faaliyetinde bulunması sebebiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

28.   Kurul Kararı ile; Bala / ANKARA adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda faaliyet gösteren tüzel kişinin Mayıs 2011-Şubat 2012 tarihleri arasında lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi, nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

29.   Kurul Kararı ile; Bala / ANKARA adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda yapılan denetimlerde tespit edilen bilgi ve belgeler ve düzenlenen analiz raporları çerçevesinde Lisansına konu akaryakıt istasyonunda tağşiş/hile amacıyla akaryakıta karıştırılabilecek ürün bulundurması Lisansına kayıtlı dağıtım şirketi haricinde başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi , akaryakıt istasyonu içerisinde ve/veya bitişiğinde gizli yer altı tankı,yeraltı düzenek ve tertibatları bulundurması , akaryakıt istasyonunda tağşiş/hile amacıyla akaryakıta karıştırılabilecek ürün bulundurması Lisansına kayıtlı dağıtım şirketi haricinde başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi, Ulusal marker seviyesi geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi , yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

30.   Kurul Kararı ile; bir tüzel kişiliğin Mayıs 2011-Şubat 2012 döneminde bir başka firmaya toplamda yaklaşık 7 milyon TL’lik akaryakıt (motorin) satışı gerçekleştirerek lisanssız dağıtım faaliyetinde bulunması sebebiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

31.   Kurul Kararı ile; Seyhan / ADANA adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda tüzel kişiliğin Mayıs 2011-Mayıs 2012 tarihleri arasında, lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

32.   Kurul Kararı ile; Temelli / ANKARA adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda bir firmanın Aralık 2011-Mart 2012 tarihleri arasında bir başka istasyona toplamda yaklaşık 4,1 milyon TL’lik akaryakıt (motorin) satışı gerçekleştirerek lisanssız dağıtım faaliyetinde bulunması sebebiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

33.   Kurul Kararı ile; Tarımsal amaçlı satış tankeri olarak bayilik lisansına kayıtlı olmayan akaryakıt tankeri vasıtasıyla tarımsal amaçlı akaryakıt satışı yapmasıyla ilgili olarak yazılı savunması istenen bir firmanın süresi içinde konuya ilişkin yazılı savunmada bulunmaması üzerine, 56.000,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

34.   Kurul Kararı ile; Kuyucak / Aydın adresinde bulunan akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde istasyonda vaziyet planına aykırı tank ve düzenek bulunmuş ve istasyondan alınan numunenin analizi sonucu ulusal marker seviyesinin geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı olduğu ve solvent ve yağdan oluştuğu tespit edilmiş olup, teknik düzenlemelere aykırı ve ulusal marker seviyesi geçersiz akaryakıt ikmal edilmesi ve akaryakıta tağşiş/hile amacı ile ürün katılması nedeniyle toplam 160.260,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

35.   Kurul Kararı ile;  istasyonsuz bir tüzel kişiliğe ait araçtan alınan fuel oil 4 numunesinin, analiz raporu sonucunda teknik düzenlemede yer alan özelliklere aykırı olduğu, ayrıca bahse konu numunenin solvent içerdiği belirlenmiş olup, yazılı savunmasının alınması uygun görülmüştür.

 

02 Şubat 2013

 

HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 14 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2013 - 2. ay
  • EPDK ‘dan 2013 OCAK AYI LİSANSLARI (25 Şubat 2013 Pazartesi)
  • EÜAŞ ‘dan MADENİ YAĞ İHALESİ (22 Şubat 2013 Cuma)