HABERLER
  • MOTORİN’DE İNDİRİM
  • Brent petrolün varil fiyatı 88,57 dolar
  • IEA: Dünyada elektrikli araç satışları bu yıl 17 milyona ulaşarak güçlü artış gö
  • Orta Doğu Gerilimi: Petrol Fiyatlarında Yükseliş
  • Brent petrolün varil fiyatı 90,38 dolar
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
  • Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak΄ta başlıyor...
  • ABD΄de petrol üretimi rekor kırdı
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,74 dolar
  • Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
  • Libya petrolü Sudan iç savaşını körüklüyor mu?
EPDK’ dan 32 FİRMAYA 7.303.159 TL İDARİ PARA CEZASI

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından alınan ve Resmi Gazete’nin bugünkü ( 07 Mayıs  2013 – 28640 sayısında yayınlanan kurul kararları ile  32 tüzel kişilik ve firmaya verdiği cezaları yayımlandı.

Kurul, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali yapma, gizli yer altı tankı, düzenek ve tertibatı bulundurmama, istenilen bilgi ve belgeleri süresinde sunmama, akaryakıta tağşiş / hile amaçlı ürün  karıştırma gibi sebeplerle 15  firmaya 6.008.743 TL, 2 İletim Lisansı (LNG) sahibi firmaya 1.294.416 TL idari para cezası yazılı İHTAR verilmesine, 17 firmaya toplamda 7.303.159 TL idari Para Cezası uygulanmasına ayrıca karar verirken 15 tüzel kişilikten de Yazılı Savunmalarını istedi

Söz konusu idari para cezaları tebellüğ edildiği tarihi izleyen 60 gün içerisinde yatırılabileceği ayrıca Kurul Kararı aleyhine İdare Mahkemesinde dava açma hakkınızın saklı olduğu, söz konusu idari para cezasının yazımızın tebellüğ edildiği tarihi izleyen 30 gün içerisinde Kurum hesabına yatırılması halinde %25’lik indirimden yararlanılacağı veya taksitlendirme talebinde bulunulabileceği belirtildi.

 

Epdk ‘nın cezalarına ile ilişkili kararına ait detaylar ;

 

07 MAYIS 2013 SALI

Resmî Gazete

Sayı : 28640

 

ARTIRMA, EKSİLTME VE İHALE İLÂNLARI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan:

 

1.       EPDK Kurul Kararı ile Sivrihisar-Eskişehir adresinde faaliyet gösteren istasyonlu bayilik lisansı sahibi bir tüzel kişiliğe ait akaryakıt istasyonundan alınan numunelere ilişkin analiz raporlarına göre, istasyonda tağşişe yarayan ürün bulundurması nedeniyle 163.111-TL idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

2.       EPDK Kurul Kararı ile Eskişehir-Ankara Yolu 27. Km. adresinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonu ve kiraladığı tankerden alınan numunelere ilişkin analiz raporlarına göre tağşişe yarayan ürün olması nedeniyle istasyonda tağşişe yarayan ürün bulundurulması sebebiyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

3.       EPDK Kurul Kararı ile İletim Lisansı (LNG) sahibi bir tüzel kişiliğin istenilen bilgi ve belgeleri Kuruma iletmemesi konusu Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından değerlendirilmiş istenilen bilgi ve belgeleri vermemesi ve mevzuata aykırılıkların 30 günlük süre içerisinde giderilmesi ihtarına rağmen bilgi ve belgeleri vermemesi ve aykırılıkları gidermemesi sebebiyle, 431.472, TL, idari para cezası uygulanmasına karar verilmişti.Söz konusu Kurul Kararı uyarınca, yedi gün içinde istenilen bilgileri doğru olarak vermemesi üzerine iki katı olan 862.944.- TL idari para cezası uygulanmasına karar vermiştir .

4.       EPDK Kurul Kararı ile bir firmanın akaryakıt istasyonunda (Mart ve Nisan 2012 döneminde), ilgili dağıtım şirketi olan CAN ASLAN PETROLCÜLÜK SAN. A.Ş dışında bir kaynaktan akaryakıt ikmal ettiği tespit edildiğinden 163.111-TL idari para cezası uygulanmasına karar vermiştir.

5.       EPDK Kurul Kararı ile Bornova/İzmir” adresinde faaliyet gösteren bir tüzel kişiliğin “İstasyon Otomasyon Sistemi Bilgileri Tablosu (Tablo 1)”de belirtilen elektronik verileri 01.05.2012-30.06.2012 tarihleri arasında Kurumumuzun erişimine sağlamaması nedeniyle 815.555.-TL tutarında idari para cezası uygulanması kararlaştırılmıştır.

6.       EPDK Kurul Kararı ile Çumra/KONYA adresinde faaliyet gösteren bir istasyonda ihbar üzerine yapılan denetim esnasında tesis sahibi ile yapılan görüşmede tesisin bir başka şahsa kira sözleşmesiyle kiralandığı tespit edildiği ve böylelikle Çumra/KONYA” adresinde lisans almaksızın LPG otogaz bayilik faaliyetinde bulunması nedeniyle 280.000.-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

7.       EPDK Kurul Kararı ile bir petrol İstasyonundan alınan numunelere ilişkin analiz raporları ile motorine ağır ve hafif ürün karıştırılarak tağşiş ettiğiniz ve gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal ettiğiniz tespit edilmiş olup ayrıca akaryakıt istasyonuda gerçekleştirilen denetimde, dağıtıcısı dışında bir tankerden akaryakıt ikmal ettiği vaziyet planı haricinde gizli bir düzeneğin yer altı tankına bağlı olduğu tespit edildiği ve bu sebeple 456.126.-TL. uygulanmasına karar verilmiştir.

8.       EPDK Kurul Kararı ile bir akaryakıt istasyonunun Karaman İl Jandarma Komutanlığı kanalıyla kendisinden istenen bilgi ve belgeleri ibraz etmediğinin tespit edilmesi nedeniyle belirlenen 308.194-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir

9.       EPDK Kurul Kararı ile Suruç / Şanlıurfa adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonundan alınan numuneye ilişkin analiz raporuna göre, motorini tağşiş etme eylemi, Ulusal marker seviyesi geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali eylemi, gizli tank ve gizli düzenek bulundurması sebepleriyle 160.260-TL idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

10.    EPDK Kurul Kararı ile bir tüzel kişiliğe ait tankere diğer bir tankerden tankerden menşei belli olmayan akaryakıt boşaltımı yapmasının ikmal edilen akaryakıta ait kendi dağıtıcısına ait fatura ibraz edememesi, dolayısıyla dağıtıcısı haricinde akaryakıt ikmal ettiği tespit edildiğinden 163.111-TL idari para cezası uygulanmasına karar vermiştir.

11.    EPDK Kurul Kararı ile bir tüzel kişiliğe ait İstanbul Limanına kayıtlı bir gemide kıç güvertesinde gemi tank planlarında olmayan tank tespit edildiği ve plan dışı tank ile ana tankın içerisinde bulunan akaryakıtın ulusal marker geçersiz sonuç vermesi nedeniyle alınan motorin numunesinin yapılan analizlerinde yeterli seviyede ulusal marker içermediği tespit edildiği, dolayısı ile Ulusal marker seviyesi geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali eylemi ile, Gemi tank planlarında olmayan tank bulundurulması eylemi sebebiyle ilgili tüzel kişinin yazılı savunmasının alınması için Denetim Dairesi Başkanlığı’nın yetkilendirilmesi kararlaştırılmıştır.

12.    EPDK Kurul Kararı ile Kulu / KONYA adresinde faaliyet gösteren bir istasyonundan alınan numunenin ağır ürün karıştırarak tağşiş etmek ile ilgili teknik düzenlemelere aykırı ve ulusal marker seviyesinin geçersiz çıkması ve istasyonunda vaziyet planı haricinde gizli yer altı tankı bulundurması sebebiyle toplamda 160.260.-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

13.    EPDK Kurul Kararı ile bir tüzel kişiliğin; Akaryakıt istasyonundan alınan motorin numunelerinin marker seviyesinin geçerli çıktığı ve söz konusu motorin numunelerinin yapılan analizi neticesinde analiz raporundan numunelerin ilgili teknik düzenlemelere aykırı olduğu, faturasız ve irsaliyesiz akaryakıt almak suretiyle dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal ettiği, yapılan analiz neticesinde analiz raporlarından numunelerin çözücü karışımlı mineral yağ olduğunun anlaşılması sebebiyle sahibi bulunduğu istasyonda tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürün bulundurmak , yine yapılan analiz neticesinde düzenlenen analiz raporundan numunelerin solvent ve yağdan oluştuğunun anlaşılması, analiz raporundan numunelerin kerosen veya mineral yağ esaslı olduğunun anlaşılması sebebiyle sahibi bulunduğu , motorin tankından alınan numunenin kerosen esaslı olması sebebiyle toplamda 1.345.663.-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

14.    EPDK Kurul Kararı ile bir tüzel kişiliğin bayilik lisansı olmaksızın akaryakıt satışı yapmak suretiyle "Lisans almaksızın hak konusu yapılan tesislerin yapımına ve/veya işletimine başlanması ile bunlar üzerinde tasarruf hakkı doğuracak işlemlerin yapılması" fiilini işlemiş olduğu değerlendirmesiyle  yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

15.    EPDK Kurul Kararı ile Tosya / Kastamonu adresinde faaliyet gösteren istasyonda yapılan denetimde Cizre / Şırnak adresinde faaliyet gösteren bir başka firmanın gaz yağı satış faturası düzenlediğinin tespit edildiği, kişinin lisanssız piyasa faaliyetinde bulunmak suretiyle 67.962,- TL tutarında idari para cezası uygulanması kararlaştırmıştır.

16.    EPDK Kurul Kararı ile Bala / ANKARA adresinde kurulu akaryakıt istasyonunu işleten tüzel kişiliğin  Teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

17.    EPDK Kurul Kararı ile Kırıkhan / HATAY adresinde faaliyet gösteren bir firmanın denetimde tespit edildiği üzere, Bala/ANKARA adresinde bayilik lisansı kapsamında faaliyet gösteren bir firmaya yeniden satış amaçlı akaryakıt satışı gerçekleştirmesi nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

18.    EPDK Kurul Kararı ile Seyhan / ADANA adresinde faaliyet gösteren bir firmanın yapılan denetimde tespit edildiği üzere Bala / ANKARA adresinde bayilik lisansı kapsamında faaliyet gösteren bir başka firmaya yeniden satış amaçlı akaryakıt satışı gerçekleştirmesi nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

19.    EPDK Kurul Kararı ile Polatlı / ANKARA adresinde bir dağıtım şirketinin bayisi olarak faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonun da gerçekleştirilen denetimde tespit edildiği üzere,  akaryakıt istasyonunun piyasa faaliyetine konu edilen 3 numaralı yer altı tankını istasyon otomasyon sistemine bağlamaması yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

20.    EPDK Kurul Kararı ile oto gaz bayilik lisansı kapsamında faaliyet gösteren tesis nezdinde yapılan denetim neticesinde; istasyon sahası içerisinde tüp dolum işlemi yapmak ve LPG tüpü dolumu na yarayan teçhizat bulundurmak suretiyle LPG otogaz istasyonunda "LPG Yetkili Personel" belgesi sahibi olmayan personel çalıştırmak  nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

21.    EPDK Kurul Kararı ile İletim Lisansı (LNG) sahibi bir firmanın, Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliğinin istenilen bilgi ve belgeleri Kuruma iletmemesi sebebiyle, 431.472, TL, idari para cezası uygulanmasına ve yedi gün içinde istenilen bilgileri doğru olarak vermeleri hususunda yazılı ihtarda bulunulmasına karar verilmişti.

22.    EPDK Kurul Kararı ile Taşköprü Mevkii DÜZCE adresinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonundan alınan numunelere ilişkin analiz raporu ile gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal ettiğinin tespit edilmiş olması, ayrıca akaryakıt istasyonunda dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal ettiği tespit edilmiş olması nedeniyle toplam 622.088.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

23.    EPDK Kurul Kararı ile Gemlik/BURSA adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonundan alınan numuneye ilişkin analiz raporuna göre istasyonlu akaryakıt bayisi olmasına karşın, sahip olduğu lisansının verdiği haklar dışında kerosen (jet yakıtı) ikmali eylemi nedeniyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

24.    EPDK Kurul Kararı ile Karapürçek Susurluk/ BALIKESİR adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonundan alınan motorin numunelerine ilişkin analiz raporlarına göre, akaryakıtı tağşiş etmesi ve akaryakıt istasyonunda tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürün bulundurması, gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi nedeniyle yazılı savunma istenmiş ancak kurumua ulaşan bir savunması olmaması sebebiyle 147.933.-TL. tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

25.    EPDK Kurul Kararı ile Karapürçek Susurluk / BALIKESİR” adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunda gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmek, akaryakıta solvent ve yağkarıştırarak tağşiş etmek ve dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal etmek suretiyle, ve vaziyet planında bulunmayan akaryakıt pompalarını faaliyete konu etmek suretiyle, gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmek, akaryakıta solvent ve yağ karıştırarak tağşiş etmek ve dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal etmek suretiyle, yazılı savunmasının alınması için Denetim Dairesi Başkanlığı’nın yetkilendirilmesine, karar verilmiştir.

26.    EPDK Kurul Kararı ile MYĞ/2566-7/27737 sayılı madeni yağ lisansına sahibi bir firmanın yapılan denetim sonucu temin ettiği baz yağı madeni yağ üretim faaliyeti haricinde baz yağı olarak piyasaya sunması nedeniyle 339.814.- TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

27.    EPDK Kurul Kararı ile istasyonlu bayilik lisansı ile faaliyet gösteren bir tesiste gerçekleştirilen denetime göre, istasyon otomasyon sisteminin arızalı olduğunun, ancak mezkur bayilik lisansı sahibinin bu arızaya ilişkin olarak dağıtıcısına gerekli bildirimde bulunmadığının tespit edilmesi nedeniyle ilgili tüzel kişinin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

28.    EPDK Kurul Kararı ile ADANA adresinde, istasyonlu bayilik lisansı ile faaliyet gösteren bir firmaya ait tankerden alınan Fuel Oil 4 numunelerinin yapılan analizi neticesinde teknik düzenlemelerde yer alan özelliklere aykırı olmalarının, nedeniyle ilgili şahsın yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

29.    EPDK Kurul Kararı ile Mucur-Kırşehir adresinde faaliyet gösteren istasyondan alınan akaryakıt numunelerine ilişkin raporlara göre tağşişe yarayan ürün bulundurması nedeniyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

30.    EPDK Kurul Kararı ile Konya Gümrük Muhafaza Müdürlüğü personelince gerçekleştirilen denetimde tespit edilen bilgiler ve analiz raporu ile tespit edildiği üzere MYĞ/1642-2/24582 sayılı madeni yağ üretim lisansı sahibi olan Şirketini kapasite raporunda yer alan tüketim kapasitesindeki kullanıma konu hammaddeler arasında olmayan bitkisel yağı kullanarak karışımlı ürün üretmesi nedeniyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

31.    EPDK Kurul Kararı ile Ümraniye/İstanbul adresinde dağıtıcı lisansı sahibi bir firmanın istasyonlu bayilerine ilişkin 1240 sayılı Kurul Kararı’nın Ek-1’inde yer alan ve Kurumumuzun günlük erişimine açılması gereken “İstasyon Otomasyon Sistemi Bilgileri Tablosu (Tablo 1)”de belirtilen elektronik verileri 01.05.2012-30.06.2012 tarihleri arasında Kurumumuzun erişimine sağlamaması nedeniyle; 815.555.-TL tutarında idari para cezası uygulanması kararlaştırılmıştır.

32.    EPDK Kurul Kararı ile dağıtıcı lisansı sahibi bir firmanın denetimde tespit edildiği üzere, bayisi konumunda olan BOLU adresinde kurulu akaryakıt istasyonunda, otomasyon sistemine bağlı olmayan tankların piyasa faaliyetine konu edilmesi ve otomasyon sistemi fiilen faaliyette olmayan tanklarda yer alan akaryakıtın satışa arz edilmesi nedeniyle ilgili dağıtım şirketinin yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

 

HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 14 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2013 - 5. ay
  • ASİ NEHRİ KAÇAK PETROL HATTI (28 Mayıs 2013 Salı)
  • 2012 YILI VERGİ REKORTMENLERİ AÇIKLANDI (27 Mayıs 2013 Pazartesi)
  • ALKOL YASAĞI KOMİSYONDAN GEÇTİ ... (23 Mayıs 2013 Perşembe)