HABERLER
  • MOTORİN’DE İNDİRİM
  • Brent petrolün varil fiyatı 88,57 dolar
  • IEA: Dünyada elektrikli araç satışları bu yıl 17 milyona ulaşarak güçlü artış gö
  • Elektrikli araç kullanımı yaygınlaştırılacak, şarj istasyonu ağı genişleyecek
  • Orta Doğu Gerilimi: Petrol Fiyatlarında Yükseliş
  • Brent petrolün varil fiyatı 90,38 dolar
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
  • Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak΄ta başlıyor...
  • ABD΄de petrol üretimi rekor kırdı
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,74 dolar
  • Petrol fiyatları 5 ayın zirvesinde
ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU FİRMALARA CEZA YAĞDIRDI

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK toplam 27 firmaya çeşitli cezalar uyguladı. Bir firmaya İHTAR, 20 firmaya YAZILI SAVUNMA , 6 firmaya’da 1.055.449 TL PARA CEZASI KESTİ

EPDK nın iş bu kararı 8 Mart tarih ve 28227 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlandı

 

İş bu cezaların detayları ;

 

1)      Akpet Petrol Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin 25/03/2011 tarihine kadar asgari ödenmiş sermaye şartı yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi ve onbeş gün içerisinde aykırılıkların giderilmesi, aksi halde bahse konu piyasa faaliyetlerinin geçici bir süre için durdurulabileceği veya doğrudan doğruya iptal yaptırımının uygulanacağının ihbar edilmesine karar verilmiştir.

2)      Asos Madeni Yağlar Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin, baz yağını bir akaryakıt istasyonuna boşaltması nedeniyle anılan lisans sahibinin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

3)      Afyonkarahisar’ da bir bayinin ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmesi nedeniyle, söz konusu tüzel kişinin yazılı savunmasının tebliğ tarihini izleyen 15 (onbeş) gün içerisinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na gönderilmesine karar verilmiştir.

4)      MUĞLA ‘da faaliyet gösteren tavan fiyatın üzerinde akaryakıt satışı yapması nedeniyle tüzel kişinin yazılı savunmasının alınması için Denetim Dairesi Başkanlığı’nın yetkilendirilmesine karar verilmiştir.

5)      Kırıkkale’de faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda yapılan denetim neticesinde

a.       Şirket’in yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve teknik düzenlemelere uygun olmayan akaryakıt ikmal etmek suretiyle

b.      Şirketin sahibi olduğu akaryakıt istasyonunda üçüncü şahıslar mali sorumluluk sigortası yaptırmamak suretiyle

c.       Şirketin, otogaz istasyonunda sorumlu müdür bulunmaksızın faaliyette bulunmak suretiyle,

Petrol Piyasasında Yapılacak Denetimler ile Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 25 inci maddesi uyarınca, ön araştırma ve soruşturma prosedürüne gerek olmaksızın söz konusu tüzel kişinin yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

6)      ADANA’ da faaliyet gösteren bir firmanın yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve teknik düzenlemelerde yer alan özelliklere uygun olmayan akaryakıt ikmalinde bulunmak suretiyle 134.400,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

7)      MUĞLA’ da faaliyet gösteren bir akaryakıt İstasyonunun Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 38 inci maddesinin (d) bendine aykırılık teşkil ettiği anlaşıldığından, Petrol Piyasasında Yapılacak Denetimler ile Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 25 inci maddesi uyarınca ön araştırma ve soruşturma prosedürüne gerek olmaksızın ilgili tüzel kişinin yazılı savunmasının alınması için Denetim Dairesi Başkanlığı’nın yetkilendirilmesine karar verilmiştir.

8)      GAZİANTEP’ de faaliyet gösteren bir firmanın Madeni Yağ Lisansı kapsamında yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

9)      MUĞLA’ da faaliyet gösteren bir firmanın LPG otogaz bayilik lisansı iptal edilmiş  olmasına rağmen, bir başka bayinin lisans ve ruhsatını kullandığı tesbit edilmiş olup Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan hükümlere aykırı olduğu anlaşıldığından, yazılı savunmasının alınması için Denetim Dairesi Başkanlığı’nın yetkilendirilmesine karar verilmiştir.

10)   MANİSA’ da faaliyet gösteren bir istasyonun marker seviyesi geçerli olmayan ve teknik düzenlemede yer alan özelliklere aykırı akaryakıt ikmalinde bulunduğunun tesbiti üzerine yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

11)   MANİSA’ da faaliyet gösteren marker seviyesi geçerli olmayan ve teknik düzenlemede yer alan özelliklere aykırı akaryakıt ikmalinde bulunduğunun tesbit edilmesi üzerine ön araştırma ve soruşturma prosedürüne gerek olmaksızın, İz Petrol Nakliyat ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

12)   ANKARA’da faaliyet gösteren bir firmanın lisanssız piyasa faaliyeti göstermesi üzerine yazılı savunmasının alınmasına” karar verilmiştir.

13)   ANKARA’da faaliyette gösteren bir firmanın yapılan denetim sonucu alınan madeni yağ numunelerinin mineral yağ-bitkisel yağ ve organik çözücü karışımından oluştuğunun tespit edilmesi sonucu yazılı savunmasının alınmasına” karar verilmiştir.

14)   KOCAELİN ‘de bir işyerinde, yapılan denetimde, firmaya ait garajda park halinde bulunan tanker kamyonun içerisinde bulunan 13.250 kg akaryakıttan alınan numunenin mineral yağ ve organik çözücü (White Spirit) karışımı olduğunun analiz raporu sonuçlarına göre sabit olması nedeniyle

a.       İlgili şirketin piyasa faaliyetine konu ettiği ürünlerin mineral yağ ve organik çözücü karışımından oluşmasının 5015 sayılıPetrol Piyasası Kanununun 4 üncü maddesinin üçüncü fıkrası hükmüne aykırı olduğu ,

b.      İlgilinin (yasal süresi içerisinde) savunma yapmadığı,

anlaşıldığından, İlgili şirketin 250.000,-TL. tutarındaki idari para cezasının, aynı maddenin dördüncü fıkrası gereğince 50.000,-TL. tutarında idari para cezası olarak uygulanmasına karar verilmiştir

15)   MUĞLA’da faaliyet gösteren bir firmanın  ilan panosunda yer alan tavan fiyatın üzerinde akaryakıt satışı yapmasının tesbit edilmesi üzerine yazılı savunmasının alınması için Denetim Dairesi Başkanlığı’nın yetkilendirilmesine karar verilmiştir.

16)   Kırıkkale’de faaliyet gösteren bir firmanın bayilik lisansısahibi Musa YURTGÜL’e ait akaryakıt istasyonu nezdinde alınan akaryakıt numunelerine ilişkin olarak, ve tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri akaryakıta katmak suretiyle satış yaptığı tesbit edildiğinden yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

17)   Aydın’da  faaliyet gösteren bir firmanın yapılan denetim neticesinde bir başka bayiye satış yaptığının tesbit edilmesi sonucunda yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

18)   Eskişehir’de faaliyet gösteren bir firma yapılan denetimde tespit edildiği üzere gizli düzenek bulundurmasının yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

19)   Eskişehir’de faaliyet gösteren bir firma yapılan analiz raporlarına göre, akaryakıta ağır ve hafif ürün karıştırarak tağşiş etme eylemine aykırılık teşkil ettiği anlaşıldığından, yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

20)   BOLU ’da faaliyet gösteren bir firma adresinde yapılan denetimde tespit edildiği üzere, dağıtıcıcısı dışında akaryakıt ikmal ettiği tesbit edildiğinden yazılı savunmasının alınması için Denetim Dairesi Başkanlığı’nın yetkilendirilmesine karar verilmiştir.

21)   Kırıkkale’ de faaliyet gösteren bir firma yapılan denetimler neticesinde bağlı dağıtıcının dışında akaryakıt ikmali yaptığı, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının tespit edilmiş olup söz konusu fitmanın yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

22)   Bir firmanın da süresi içinde yazılı savunma göndermemesi üzerine, 50.000,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

23)   BİTLİS’de bir firmadan alınan numunelere ilişkin, raporda yeterli şart ve seviyede marker ihtiva etmeyen, teknik düzenlemelere uygun olmayan ve tağşiş edilmiş akaryakıt ikmali yapmak suretiyle 137.356,- TL idari para cezası uygulanması kararlaştırılmıştır.

24)   AFYONKARAHİSAR’ da faaliyette bulunmak üzere LPG Otogaz Bayilik Lisansı alan ancak iptal edilen bir firma lisansı iptal edilmeden önce Kurulun izni olmaksızın söz konusu tesisi bir başka şirkete kullandırdığı için yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

25)   AFYONKARAHİSAR’da faaliyette bulunmak üzere LPG Otogaz Bayilik Lisansı alan ancak isansı iptal edilen şirket lisans alma tarihinden önce 5307 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin birinci fıkrası uyarınca ilgili tesisler bünyesinde yürüttüğü otogaz bayilik faaliyeti için otogaz bayilik lisansı almayarak, lisans almaksızın hak konusu yapılan tesislerin yapımına ve/veya işletimine başlanmasıile bunlar üzerinde tasarruf hakkı doğuracak işlemlerin yapılması” fiilini işlediği anlaşıldığından 286.160,-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

26)   Afyonkarahisar adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonu nezdinde yapılan tespitler neticesinde, adı geçenin bağlı dağıtıcısı haricinde akaryakıt ikmali yapmak suretiyle, “Bayiler lisanslarının devamı süresince; Bayisi olduğu dağıtıcı haricinde diğer dağıtıcıve onların bayilerinden akaryakıt ikmali yapılmaması,…ile yükümlüdür.” hükmüne aykırı hareket ettiği, aynı zamanda teknik düzenlemelere uygun olmayan ve yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığının ve tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri akaryakıta kattığının ve istasyonda bulundurduğunun tespit edilmesi nedeniyle, yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

27)   Ayrıca bir firmanın sözleşmeli dağıtıcısı haricinde bir başka bayiden akaryakıt temin etmesi sebebiyle, mezkûr tüzel kişinin yazılı savunmasının alınmasına dair daha önceden alınan karara ait savunma yapmadığı için  147.933, -TL. tutarında idari para cezası uygulanmasını kararlaştırmıştır.

 

09 Mart 2012

HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 15 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2012 - 3. ay
  • PİGM ΄den 4 YENİ PETROL ARAMA RUHSATI (29 Mart 2012 Perşembe)
  • HERKESE OTOGAZI TAVSİYE EDERİM (28 Mart 2012 Çarşamba)
  • Muş΄ta akaryakıt istasyonu patladı (26 Mart 2012 Pazartesi)
  • “SHELL PARTNER CARD” (22 Mart 2012 Perşembe)
  • BENZİNE “ KATKILI ZAM “ (21 Mart 2012 Çarşamba)
  • AZ YAKANDAN AZ , ÇOK YAKANDAN ÇOK VERGİ (21 Mart 2012 Çarşamba)
  • EPDK΄ dan MOTORİN AÇIKLAMASI (15 Mart 2012 Perşembe)
  • TSE 11939 STANDARTI YAYINLANDI … (14 Mart 2012 Çarşamba)
  • TSE 11939 (14 Mart 2012 Çarşamba)
  • 10 NUMARA YAĞ YİNE GÜNDEM (12 Mart 2012 Pazartesi)
  • SEKTÖR ABANTTA TOPLANDI (12 Mart 2012 Pazartesi)
  • EPDK 2011 LPG SEKTÖR RAPORUNU YAYINLADI (10 Mart 2012 Cumartesi)
  • DOĞAN GRUBUNDAN FULL AÇIKLAMASI (6 Mart 2012 Salı)
  • PETROL FİYATI ENDİŞE YARATIYOR (5 Mart 2012 Pazartesi)
  • AKARYAKITA ÖTV MUAFİYETİ TEKLİFİ (5 Mart 2012 Pazartesi)