MEVZUAT

Ana Sayfa   /   Mevzuat   /   PETROL PİYASASI LİSANS

BAYİLİK LİSANSI – DAĞITICI TADİLİ

Gerekli Bilgi ve Belgeler

 

"Aşağıda aksi belirtilmeyen hallerde, gerekli belgelerin aslı veya son altı ay içerisinde noter tarafından tasdikli sureti aşağıdaki sıraya uygun olarak sunulacaktır."

 

1. Lisans Tadili Başvuru Formu

Petrol Piyasasında Lisans Tadili Başvurularında Aranacak Bilgi ve Belgelere İlişkin Kurul Kararı΄nın Ek-1 sayılı ekinde yer alan "Lisans Tadili Başvuru Formu" örneği kullanılır.

 

2. Bayilik Lisansı Tadil Talebine İlişkin Bilgiler Formu

Petrol Piyasasında Lisans Tadili Başvurularında Aranacak Bilgi ve Belgelere İlişkin Kurul Kararı΄nın Ek-2 sayılı ekinde yer alan "Bayilik Lisansı Tadil Talebine İlişkin Bilgiler Formu" örneği kullanılır.

 

3. Yetki Belgesi

Tüzel kişilerde temsil ve ilzama yetkili kılınanların adı, soyadı ve unvanının, tatbik imzasının, yetkinin sınırlarının yer aldığı imza sirküleri ve gerçek kişilerde, kişinin adı ve soyadının, kimlik bilgilerinin, ikametgâh adresinin, tatbik imzasının yer aldığı imza beyannamesidir.

 

4. Lisans Tadil Bedeli Dekontu

Lisans tadil bedelinin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu΄nun Vakıflar Bankası Bahçelievler/Ankara Şubesi΄ndeki (Şube Kodu: 014) TR37 0001 5001 5800 7292 2299 68 IBAN numaralı Petrol Lisans Alma-Tadil-Suret Bedeli hesabına yatırıldığını gösteren banka dekontu aslıdır. Lisans başvurusu yapan kişinin adı dekontta yer almalıdır.

 

5. Bayilik Sözleşmesi

Bayi ile dağıtıcı lisansı sahibi arasında akdedilen tek elden satış sözleşmesidir.

Dağıtım şirketlerinin kendi işlettiği akaryakıt istasyonları için yapılan bayilik lisansı başvurularında Bayilik Sözleşmesi aranmaz.

Bayilik sözleşmesinin dağıtım şirketinin yetkilisi tarafından her sayfası ıslak imzayla onaylanmış sureti de kabul edilmektedir.

 

6. Fesih İhbarnamesi veya Karşılıklı Fesih Protokolü

Mevcut bayilik sözleşmesinin sona erdiğini gösteren fesih veya yenilememe ihbarnamesinin sözleşmenin karşı tarafına ulaştığına ilişkin tebliğ şerhini içeren bir sureti veya karşılıklı fesih protokolü