MEVZUAT

Ana Sayfa   /   Mevzuat   /   LPG PİYASASI LİSANS

LPG DEPOLAMA LİSANSI BAŞVURUSU

 (1) LPG depolama lisansı başvurularında aşağıdaki bilgi ve belgeler sunulur.

a) Tesisler ile ilgili olarak; tesis adı, yeri ve toplam kapasitesi, ünitelerin adı ve kapasitesi, ünitelerde kullanılan standart, tank ve boru hatlarına ilişkin mülkiyet ve harita bilgileri ile tesise LPG ikmalinin nasıl yapılacağına ve teslim alma ve teslim etme kapasitesine ilişkin bilgilerin ve kapasite raporunun yer aldığı Tesis Bilgi Dosyası,

b) Ortaklar ve Hisse Dağılımı Beyanı,

Tüzel kişiye doğrudan ortak olan gerçek kişilerin adı ve soyadı, T.C. uyruklular için kimlik numarası, diğerleri için varsa eşdeğer numara, hisse oranı ve sermaye tutarı bilgileri ile tüzel kişiye doğrudan ortak olan tüzel kişilerin unvanı, bağlı oldukları oda, oda sicil numarası, hisse oranı ve sermaye tutarı bilgilerinin beyan edildiği veya bağlı olunan oda tarafından bildirildiği metindir.

c) İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı,

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğe göre duruma uygun olarak alınan ruhsattır.

ç) Oda Sicil Kaydı,

Bağlı olunan Sanayi ve/veya Ticaret Odası veya ilgili diğer odalardan kişinin ticari merkezi hakkında alınan oda sicil kayıt belgesi veya Ticaret Sicil Tasdiknamesidir.

d) Vergi Kimlik Belgesi,

Bağlı olunan vergi dairesi ve vergi kimlik numarası bilgilerinin yer aldığı vergi kimlik belgesi sureti veya vergi levhası veya bu bilgilerin verildiği resmi yazıdır.

e) Yetki Belgesi,

Tüzel kişilerde temsil ve ilzama yetkili kılınanların adı, soyadı ve unvanının, tatbik imzasının, yetkinin sınırlarının yer aldığı imza sirküleridir.

f) Ana Sözleşme,

Tüzel kişilik ana sözleşmesinin tüm tadiller işlenmiş son hali veya buna ilişkin Ticaret Sicil Gazetesi nüshalarıdır.

g) Sigorta Poliçesi,

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Lisans Yönetmeliği uyarınca piyasa faaliyetinde bulunacaklar tarafından yaptırılması zorunlu olan Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atıklar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası poliçesi ile Tesisler ve Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Tüm Risk Sigortası poliçesi veya başka bir ad altında olsa da tesis ve LPG’ye ilişkin tüm riskleri kapsayan ve ilgili mevzuata uygun olarak düzenlenen eşdeğer bir sigorta poliçesidir.

ğ) Hizmet Sözleşmesi,

Dağıtıcılarla veya kullanıcılarla yapılmış sözleşmedir.

(2) Antrepo kapsamında olan depolar için Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca düzenlenmiş “ Antrepo Açma ve İşletme İzin Belgesi ” alınması zorunludur.