HABERLER
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,45 dolar
  • ABD΄nin ticari ham petrol stoku 6,4 milyon varil azaldı
  • MOTORİN’DE İNDİRİM
  • Brent petrolün varil fiyatı 88,57 dolar
  • IEA: Dünyada elektrikli araç satışları bu yıl 17 milyona ulaşarak güçlü artış gö
  • Elektrikli araç kullanımı yaygınlaştırılacak, şarj istasyonu ağı genişleyecek
  • Orta Doğu Gerilimi: Petrol Fiyatlarında Yükseliş
  • Brent petrolün varil fiyatı 90,38 dolar
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,92 dolar
  • Günlük üretim 40 bin varili aştı
  • Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak΄ta başlıyor...
  • ABD΄de petrol üretimi rekor kırdı
EPDK’ DAN GÖRÜLMEMİŞ REKOR CEZA “ 114 FİRMAYA 26.260.000 .- TL ̶

 

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından alınan ve Resmi Gazete’nin bugünkü ( 27 Aralık 2012 – 28510 ) sayısında yayınlanan kararları ile  2012 yılı sonunda 114 şirkete verdiği cezaları yayımlandı.

Kurul, geçmiş yıllara ait gerekli bildirimleri yapmama, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve ilgili teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali yapma, gizli yer altı tankı, düzenek ve tertibatı bulundurmama, istenilen bilgi ve belgeleri süresinde sunmama, akaryakıta tağşiş / hile amaçlı ürün  karıştırma gibi sebeplerle ;

 

95 firmaya  26,258,946  TL idari para cezası ,

19 firmadan YAZILI SAVUNMALARINI istemiş olup

Madeni Yağ Lisansı sahibi 42,

Dağıtıcı Lisansı sahibi 6,

İhrakiye Teslimi Lisansı sahibi 13,

Depolama Lisansı sahibi 2,

İşletme Lisansı sahibi 12 firmanın Lisanslarını İPTAL etmiştir.

 

Epdk ‘nın görülmemiş rekor cezalarına ile ilşkili kararına ait detaylar ;

 

27 Aralık 2012 PERŞEMBE

Resmî Gazete

Sayı : 28510

                                                                      

     ÇEŞİTLİ İLANLAR

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan:

 

Madeni Yağ lisansı sahibi 42 firmanın  geçmiş yıllara ait bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle yapılan tebliğe rağmen yazılı savunmasını sunmadığı anlaşıldığından 308.194,-TL idari para cezası uygulanmasına ve Kanunun 20 nci maddesi uyarınca lisansının iptaline karar verilmiştir.

 

Dağıtıcı Lisansı sahibi 6 firmanın  geçmiş yıllara ait bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle yapılan tebliğe rağmen yazılı savunmasını sunmadığı anlaşıldığından 308.194,-TL idari para cezası uygulanmasına ve Kanunun 20 nci maddesi uyarınca lisansının iptaline karar verilmiştir.

 

İhrakiye Teslimi Lisansı sahibi 12 firmanın  geçmiş yıllara ait bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle yapılan tebliğe rağmen yazılı savunmasını sunmadığı anlaşıldığından 308.194,-TL idari para cezası uygulanmasına ve Kanunun 20 nci maddesi uyarınca lisansının iptaline karar verilmiştir.

 

Depolama Lisansı sahibi 2 firmanın  geçmiş yıllara ait bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle yapılan tebliğe rağmen yazılı savunmasını sunmadığı anlaşıldığından 308.194,-TL idari para cezası uygulanmasına ve Kanunun 20 nci maddesi uyarınca lisansının iptaline karar verilmiştir.

 

İşletme Lisansı sahibi 12 firmanın  geçmiş yıllara ait bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle yapılan tebliğe rağmen yazılı savunmasını sunmadığı anlaşıldığından 308.194,-TL idari para cezası uygulanmasına ve Kanunun 20 nci maddesi uyarınca lisansının iptaline karar verilmiştir.

 

1.       Kurul kararı ile Yenişehir/ŞANLIURFA  adresinde bulunan tüplü LPG bayiliğini yapan bir firma işyerinde bayisi olduğu dağıtıcı dışında başka dağıtıcıların tescilli markası ve amblemini taşıyan LPG tüplerini bulundurmak ve LPG dolumu sağlayan araç bulundurarak tüp dolumu yapmak fiillerinden dolayı 2.240.-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

2.       Kurul kararı ile Akşehir/KONYA adresinde faaliyet gösteren bir istasyon yapılan tespite göre, bir başka istasyona kullanıcılar haricinde yeniden satış amaçlı akaryakıt satışı yapması sebebiyle, yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

3.       Madeni Yağ lisansı sahibi bir firmadan  2010 yılındaki bildirimleri yapma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

4.       Bayilik lisansı sahibi bir firmanın Türkoğlu / KAHRAMANMARAŞ” adresinde bulunan tesisinden alınan numunenin yapılan analizi sonucu muayene raporunda ulusal marker seviyesinin geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı olduğu 147.933,- TL idari para cezası uygulanması kararlaştırılmıştır.

5.       Bayilik lisansı sahibi bir firmanın Türkoğlu / KAHRAMANMARAŞ adresinde bulunan tesisinden alınan numunenin yapılan analizi sonucu düzenlenen muayene raporunda ulusal marker seviyesinin geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı olduğu, numunenin solventve yağ içerdiği tespit edilmiş olması nedeniyle 147.933,- TL idari para cezası uygulanması kararlaştırılmıştır.

6.       Kurul kararı ile bir firmanın Şehitkamil/GAZİANTEP” adresindeki akaryakıt istasyonunda, tağşişe yarayan ürün bulundurduğunun tesbiti ve bunun tekerrür ettiği tesbit edildiğinden iki kat olarak 295.866 TL tutarında uygulanmasına karar verilmiştir.

7.       Eskişehir Yolu 34.Km. KÜTAHYA adresinde faaliyet gösteren istasyondan yapılan tespite göre; istasyonun vaziyet planında belirtilmeyen bir gizli tank bulundurmak ve vaziyet planında bulunan tankı ikiye bölerek gizli bölme oluşturmak, tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri istasyonda bulundurması sebebiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

8.       Eskişehir Yolu 34.Km./KÜTAHYA adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde alınan numunelere ilişkin analiz raporları ve ilgili tutanaklar ile tespit edildiği üzere; yeterli şart ve seviyede ulusal marker ihtiva etmeyen akaryakıt ikmal etmek sebebiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

9.       Kurul kararı ile Şehitkamil /GAZİANTEP adresindeki akaryakıt istasyonunda yapılan denetimde proje dışında akaryakıt tankı düzeneği kurduğunun tespit edildiği, ilgilinin iki yıl geçmeden aynı fiili işlediği, anlaşıldığından, 27.184-TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

10.   Kurul Kararı ile; Nizip / GAZİANTEP” adresindeki akaryakıt istasyonundan, alınan motorin numunesine ilişkin rapora göre Motorine yağ karıştırarak tağşiş etmek eyleminin, Ulusal marker seviyesi geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali eylemleri nedeniyle 163.111,-- TL. tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

11.   Kurul Kararı ile Konak/İZMİR” adresinde faaliyette bulunan istasyonsuz bayilik lisansı sahibi bir firmanın Milas/MUĞLA adresinde faaliyette bulunan tesiste yapılan inceleme sonucu, şirket ve şahıs araçlarına akaryakıt ikmal etmesi nedeniyle 56.000, - TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

12.   Kurul Kararı ile Karacabey/BURSA adresinde akaryakıt istasyonundaki düzeneği vaziyet planında bulunmamasına karşın piyasa faaliyetine konu etmek suretiyle, alınan motorin numunesine ilişkin analiz raporuna göre motorinin tağşiş edilmesi ile ulusal marker seviyesi GEÇERSİZ ve teknik düzenlemelere AYKIRI akaryakıt ikmali suretiyle toplam 353.406.- TL. tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

13.   Kurul kararı ile Kulu / KONYA adresindeki istasyonundan alınan numunenin ağır ürün karıştırarak tağşiş etmek ile ilgili teknik düzenlemelere aykırı ve ulusal marker seviyesinin geçersiz çıkması nedeniyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

14.   Kurul kararı ile Taşpınar / Aksaray adresinde faaliyet gösteren istasyonda, vaziyet planında yer almayan gizli tankları piyasa faaliyetine konu ettiği ve tağşişe yarayan ürün bulundurduğunun tespit edilmesi 176.703,-TL tutarında idari para cezası uygulanması kararlaştırmıştır.

15.   Kurul kararı ile Birecik / ŞANLIURFA adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunda alınan motorin numunesinin ulusal marker seviyesinin geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı olmasının yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

16.   Kurul kararı ile madeni yağ lisansına sahip bir firmanın yapılan denetim sonucu temin ettiği baz yağı madeni yağ üretim faaliyeti haricinde baz yağı olarak piyasaya sunduğunun tespit edilmesi sebebiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

17.   Kurul kararı ile bir firmaya ait tankeriyle akaryakıt ikmal etmesi nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

18.   Kurul kararı ile bir firmaya ait Tosya / Kastamonu istasyonda yapılan denetimde bir başka firmadan gaz yağı satış faturası düzenlediğinin tespit edildiği, kişinin lisanssız piyasa faaliyetinde bulunmak suretiyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

19.   Kurul kararı ile bir firmada yapılan denetimde tespit edildiği üzere, madeni yağ lisansı alma yükümlülüğünü yerine getirmeden madeni yağ üretimi gerçekleştirmesi nedeniyle 739.666,- TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

20.   Kurul kararı ile bir firmaya Ankara Karayolu 27.Km / ESKİŞEHİR  adresinde faaliyet gösteren bir istasyonun 2009 yılında lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi nedeniyle 134.400,-TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

21.   Kurul kararı ile İhsaniye / AFYONKARAHİSAR adresinde faaliyet gösteren istasyonun 2007 yılında lisansına kayıtlı dağıtım şirketi dışında başka bir kaynaktan akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle 120.000,-TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

22.   Kurul kararı ile Ş.Koçhisar/ ANKARA” adresinde faaliyet gösteren bir firmanın Aralık 2011 döneminde toplam 27 adet satış faturası ile yaklaşık 2,5 milyon TL’lik akaryakıt (motorin) satışı gerçekleştirerek lisanssız dağıtım faaliyetinde bulunması sebebiyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

23.   Kurul kararı ile Kazan / ANKARA adresinde Madeni Yağ Lisansı kapsamında faaliyet gösteren bir firmada yapılan denetim sonucu alınan madeni yağ numunelerinin beyan edilen ürünlerden farklı ürünler olması nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

24.   Kurul kararı ile Mamak/ANKARA adresinde bir firmanın lisans alma yükümlülüğünü yerine getirmeden otogaz LPG satışı gerçekleştirmesi nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

25.   Kurul kararı ile Bala / ANKARA adresinde bir firmada yapılan denetimde elde edilen bilgi ve belgeler ile madeni yağ lisansı sahibi bir firmanın SİVAS adresinde kurulu madeni yağ üretim tesisi için Kurumumuzdan almış olduğu madeni yağ lisansı kapsamında madeni yağ üretimi için temin ettiği baz yağı amacı dışında kullanması nedeniyle yazılı savunmasının alınmasına karar verilmiştir.

26.   Kurul kararı ile bir firmada yapılan yeterli şart ve seviyede ulusal marker ihtiva etmeyen akaryakıt ikmal etmesi suretiyle istasyonun vaziyet planında yer almayan gizli yeraltı tankı bulundurmak ve yeraltı tankını bölerek gizli bölme oluşturmak suretiyle, yeterlişart ve seviyede marker içermeyen ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi ve tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünleri akaryakıta katması nedeniyle, 160.260,TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

27.   Aydın-Denizli Karayolu Zincirlikuyu Mevki / Aydın mevkiinde bulunan bir istasyondan alınan numunenin analizi sonucu ulusal marker seviyesinin geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı olduğu ve akaryakıtta ağır ürün bulunduğu tespit edilmiş olup; 147.933,- TL idari para cezası uygulanması kararlaştırılmıştır.

28.   Kurul kararı ile Birecik/ŞANLIURFA adresinde faaliyet gösteren lisansı iptal edilen bir firmanın yapılan denetim sırasında vaziyet planında yer almayan ilave tank bulundurmasının vaziyet planında yer almayan tanktan alınan numunelerin yeterli seviyede ulusal marker içermeyen ve teknik düzenlemelere uygun olmayan akaryakıt ikmali yapmasının yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

29.   Kurul kararı ile BİLECİK adresinde faaliyette bulunan bir istasyonun bayisi olduğu dağıtıcı haricinde akaryakıt ikmal etmek suretiyle 163.111,- TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

30.   Kurul kararı ile Gebze/KOCAELİ adresinde faaliyet gösteren bir istasyonda yapılan denetimde şirketin kendisine ait olmayan araçlara akaryakıt ikmal etmesinin lisanssız piyasa faaliyeti kapsamında olması nedeniyle, 56.000 - TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

31.   Kurul kararı ile bir firmanın Siverek/ŞANLIURFA adresindeki bir istasyonunu Kurul’un izni olmaksızın bir başka firmaya kullandırması nedeniyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

32.   Kurul Kararı ile, OSMANİYE adresinde faaliyet gösteren bir istasyonun sözleşmeli dağıtıcısı haricinde akaryakıt temin etmek suretiyle 120.000, TL tutarındaki idari para cezasının uygulanmasına karar verilmiştir.

33.   Kurul Kararı ile, bir firmanın Siverek/ŞANLIURFA” adresindeki akaryakıt istasyonunda lisanssız olarak bayilik faaliyeti yürütmesi sebebiyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

34.   Kurul Kararı ile Mustafakemalpaşa/Bursa” adresinde faaliyet gösteren bir istasyonda marker seviyesi geçerli olmayan ve teknik düzenlemede yer alan özelliklere aykırı akaryakıt ikmalinde bulunduğunun ve akaryakıta tağşişve/veya hile amacıyla katılabilecek ürünleri kattığının tespit edilmiş olması nedeniyle 163.111,-TL tutarında idari para cezası olarak uygulanması kararlaştırılmıştır.

35.   Kurul kararı ile Sivrihisar-Eskişehir adresinde faaliyet gösteren bir istasyondan alınan numunelere ilişkin analiz raporlarına göre, istasyonda tağşişe yarayan ürün bulundurmasının nedeniyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

36.   Kurul kararı ile Erzurum Yolu Üzeri Bayburt adresinde faaliyet gösteren bir bayinin dağıtıcısı haricinde akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

37.   Kurul kararı ile bir firmadan yazılı savunması talep edilmesine rağmen yazılı savunmasını yapmadığı anlaşılmış olup 61.638- TL tutarında idari para cezası uygulanmasına ve ihrakiye teslimi lisansının iptal edilmesine karar verilmiştir.

38.   Kurul kararı ile KARAMAN adresinde faaliyet gösteren LPG otogaz bayilik lisansı sahibi bir firma lisansını bir başka firmaya kullandırması sebebiyle konuya ilişkin yazılı savunmasının alınması kararlaştırılmıştır.

39.   Kurul kararı ile bir firmaya ait istasyonunda sorumlu müdür çalıştırmaması sebebiyle 67.962,-TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

40.   Kurul kararı ile bir istasyonda akaryakıta tağşiş / hile amacıyla karıştırılabilecek ürün bulundurması sebebiyle 147.933,-TL olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

 

27 Aralık 2012

HABER ARŞİVİ

Aylara Göre Haber Sayıları: Haberleri görmek için sayıların üzerine tıklayın.

Yıllar Oca. Şub. Mar. Nis. May. Haz. Tem. Ağu. Eyl. Eki. Kas. Ara.
2024 35 40 30 17 0 0 0 0 0 0 0 0
2023 46 37 55 111 55 43 50 52 48 44 24 35
2022 80 89 110 58 77 91 54 50 49 62 60 59
2021 34 41 62 51 43 41 36 40 51 59 41 58
2020 13 7 28 71 51 38 27 14 29 32 41 43
2019 26 25 25 18 15 27 15 22 24 21 17 20
2018 17 30 22 13 32 19 20 19 41 43 46 37
2017 23 17 34 17 23 29 27 27 24 31 28 27
2016 23 34 21 41 27 29 7 25 13 27 26 26
2015 18 19 30 25 5 23 21 29 13 21 8 30
2014 18 13 21 19 18 13 9 15 9 11 22 23
2013 20 16 23 24 22 29 22 20 17 20 18 23
2012 22 34 49 30 24 27 26 23 13 17 9 25
2011 9 6 11 12 8 18 18 8 4 11 18 16
2010 14 14 15 10 8 7 14 5 12 4 7 26
2009 16 23 23 17 26 41 51 38 17 28 31 23
2008 3 5 3 2 2 8 7 11 8 17 28 15
Haber Tarih Aralığı: 2012 - 12. ay
  • TPAO dan HAM PETROL TAŞIMA İHALESİ (24 Aralık 2012 Pazartesi)
  • 1,5 milyon litre kaçak akaryakıt yakalandı (24 Aralık 2012 Pazartesi)
  • EPDK’yı HAFİFLETME HAZIRLIĞI (14 Aralık 2012 Cuma)